22:21 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ – ευρωψηφοδέλτιο: Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες

ΣΥΡΙΖΑ – ευρωψηφοδέλτιο: Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες

Στις οχτώ το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία για το ευρωψηφοδέλτιο θα διαρκούσε μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά τελικά δόθηκε παράταση για μία ώρα, μέχρι τις 21:00. Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες του κόμματος, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 18:00 η συμμετοχή ξεπερνούσε τις 50.000.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε ηλεκτρονικά από τις ΗΠΑ. Ηλεκτρονικά ψήφισε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου αποτελεί δείγμα ότι υπήρξε κάτι σαν ψήφος εμπιστοσύνης της επιλογής αυτής της υβριδικής διαδικασίας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επέλεξαν.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσαν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 διότι τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα σήμερα σε περισσότερα από 400 εκλογικά τμήματα στη χώρα ή και διαδικτυακά, εφόσον είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου.

Οι εκλογείς που ψήφισαν με φυσική παρουσία είχαν να επιλέξουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τη Δευτέρα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΚΥΣΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ – Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας