21:58 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΚΥΣΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

ΚΥΣΕΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Καταδικάζω την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
Την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης, στον απόηχο της πρωτοφανούς επίθεσης του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη επισκόπησή του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως πρόκειται για «εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή».

«Θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόφωνη καταδίκη της ιρανικής επίθεσης από την G7 – Ζητούν άμεσο τερματισμό της σύρραξης στη Γάζα

Σαρλ Μισέλ: Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας