4:08 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις με αιχμές κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις με αιχμές κατά Κασσελάκη

Οι Μαρία Γκασούκα και Φωτεινή Σιάνου, μέσω επιστολής τους, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο ακόμα αποχωρήσεις καταγράφηκαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς οι Μαρία Γκασούκα και Φωτεινή Σιάνου έκαναν γνωστή την απόφασή τους μέσω επιστολή. Οι δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν μέλη της Κεντρικης Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άφησαν αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και την πορεία που δείχνει να παίρνει το κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν αποχωρούμε από το κόμμα που έφερε την Αριστερά στην κυβέρνηση, αλλά από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς» αναφέρουν οι Μαρία Γκασούκα και Φωτεινή Σιάνου.

Αναλυτικά η επιστολή της αποχώρησής τους:

Με πραγματική θλίψη, αλλά και με πλήρη αριστερή, πολιτική συνείδηση, γνωστοποιούμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ., το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυταπάρνηση ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως αποχωρούμε όχι από το κόμμα που-παρά τις όποιες αδυναμίες- έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση και έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια, αλλά από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς και τις παραδόσεις της διαιρώντας τη σε «πατριωτική» (που αυτοδιορίσθηκε να εκφράζει η υπό τον κ. Κασσελάκη κυρίαρχη σήμερα ομάδα) και «μη πατριωτική».

Το σχήμα που μας κατασυκοφαντεί ως «αριστερά του πουμαρό», «καμαρίλα», «κομματίλα», «εσωτερικό εχθρό», «5η φάλαγγα».

Αποχωρούμε από τη συγκεκριμένη «κατασκευή», δηλώνουμε όμως πως παραμένουμε αταλάντευτα στη δική μας ανθρωποκεντρική, δημοκρατική, πλουραλιστική, οικολογική και φεμινιστική Αριστερά, συμμετέχουμε στους αγώνες της, που είναι πολλοί και δύσκολοι, με στόχο τον σοσιαλισμό του εικοστού πρώτου αιώνα, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη ισότητα μέσα από τις γραμμές του ελληνικού, και όχι μόνο, φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος.

Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρ. Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Φωτεινή Σιάνου, Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., πρ. Μέλος του Προεδρείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, πρ. Εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας