10:58 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία»

Άμεση ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπίας από την κυβέρνηση, για το αν έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση και αναφέρει: «Η σημερινή ανακοίνωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ, με την οποία ασκεί κριτική στην Αμερικανική Κυβέρνηση επειδή δεν κατοχύρωσε ουσιαστικούς όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ειδικότερα δε ως προς την χρήση τους για παράνομες επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα μείζον θέμα, απέναντι στο σιωπητήριο που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης».

»Στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα που δίνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις σε αυτό το θέμα και την ίδια στιγμή απαιτούμε απόλυτη ειλικρίνεια αντί για επικοινωνιακά παιχνίδια και συγκάλυψη από τον κ Μητσοτάκη. Η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ωφέλησε την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία κάποιοι λειτουργούν ως εραστές της ακινησίας»

Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: Μεγάλη η σημασία των Ευρωεκλογών – Το στοίχημα για τη Δυτική Αττική

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας