5:51 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τελευταία ζαριά...

Τελευταία ζαριά...

Σε μια ζαριά κρίνεται το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά.

Η άρνηση του πρωθυπουργού να “ακυρώσει” την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ και η “οργή” των δύο εταίρων του για το γεγονός ότι τους “άδειασε” έχουν δημιουργήσει μια πολύ έκρυθμη κατάσταση η οποία θεωρείται πιθανό να ΜΗΝ γεφυρωθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των τριών.

Την ίδια στιγμή η παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδεικνύουν τη σαφή γραμμή της Ιπποκράτους η οποία φαίνεται να συντάσσεται με εκείνη της ΔΗΜΑΡ.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η απόφαση για τον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς οι δύο εταίροι που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και ουσιαστικά κρατάνε όρθια την κυβέρνηση θεωρούν εαυτούς ρηγμένους σε ό, τι αφορά την παρουσία τους στην διαδικασία λήψεως των αποφάσεων αλλά και στην εκπροσώπηση εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Από την Ιπποκράτους καταλογίζουν στον κ. Σαμαρά ότι συμπεριφέρεται λες και είναι επικεφαλής αυτοδύναμης κυβέρνησης. ” Σε μια σχέση δεν μπορεί να αποφασίζει μόνο ο ένας”, λένε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτική ήταν μάλιστα η στάση που κράτησε και το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου η οποία στο GR μίλησε για κόκκινες γραμμές και για αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Στριμωγμένος

Από την άλλη πλευρά, το ύφος της ομιλίας Σαμαρα στο Ναύπλιο, σε ένα κομματικό ακροατήριο, καταδεικνύει ότι αδυνατεί να πει το διαβόητο “mea culpa” το οποίο -προσωρινά τουλάχιστον- θα τερμάτιζε την διαφαινόμενη κρίση.

Στελέχη της Συγγρού παραδέχονται ότι ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος. Επισημαίνουν ότι πιθανότατα ενήργησε υπό την παραίνεση ορισμένων συμβούλων, εκτιμώντας ότι θα επιτύγχανε επικοινωνιακό και πολιτικό “χτύπημα” μετά το “ναυάγιο” του success story. Ωστόσο, συμπληρώνουν τα ίδια άτομα, δεν περίμενε την αντίδραση του κόσμου ο οποίος γνωρίζει ότι τα “σκάνδαλα” και οι “ρεμούλες” στην ΕΡΤ δεν έγιναν από τους απλούς εργαζόμενους αλλά από την (ανοχή ή συμμετοχή) της εκάστοτε διοίκησης.

Μια λύση η οποία θα μπορούσε να ενεργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης είναι εκείνη της έκδοσης δικαστικής απόφασης από το ΣτΕ που θα έδινε την προσωρινή διαταγή στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Ωστόσο η μετάθεση της απόφασης, για την Τρίτη, δυσκολεύει τα πράγματα…

21 Ιουλίου;

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Συγγρού βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ σε περίπτωση που η “ζαριά” δεν βγει από τη σημερινή συνάντηση πιθανή ημέρα διεξαγωγής  των εκλογών είναι η 21η Ιουλίου. 

Επικοινωνιακά η Συγγρού θα προσπαθήσει να επιρρίψει τις ευθύνες στους δυο εταίρους κάνοντας λόγο για “σαμποτάρισμα” των μεταρρυθμίσεων και υποκρισία.  Πολλοί όμως ακόμη και εντός της  ΝΔ κάνουν λόγο για “ηρωϊκή έξοδο” η οποία θυμίζει τακτική Κ. Καραμανλή.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας