16:56 Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Θεσσαλονίκη: Προσήχθη on air ο Τρεμόπουλος σε διαμαρτυρία οικολόγων

Θεσσαλονίκη: Προσήχθη on air ο Τρεμόπουλος σε διαμαρτυρία οικολόγων

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος μάλιστα προσήχθη on air, λίγο αφού μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με τους αστυνομικούς να τον σέρνουν στο έδαφος.

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Μιλώντας στο Open, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να αποκαλύπτουμε για μία ακόμα φορά τον συνολικό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης και της διοίκησης Ζέρβα να κόψει 4.000 δέντρα σε όλη την πόλη, 2.000 μέσα στην πόλη και 2.000 σε πάρκα. Λένε ότι είναι επικίνδυνα. Ήδη υπάρχουν εδώ και χρόνια 3.400 άδειες δενδροδόχοι. Δεν έχουν φυτέψει τίποτα και θέλουν να τα κόψουν τώρα για να προλάβουν το τέλος της φυτευτικής περιόδου”.
 

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ereportaz.gr


Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας