7:06 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τρομακτικό θέαμα στη Λάρισα: Δεν έχουν «λιώσει» τα πτώματα όσων πέθαναν από κορωνοϊό

Τρομακτικό θέαμα στη Λάρισα: Δεν έχουν «λιώσει» τα πτώματα όσων πέθαναν από κορωνοϊό

Ένα μακάβριο θέαμα σημειώθηκε στα κοιμητήρια της Λάρισας, καθώς έχει έρθει η περίοδος όπου εκταφιάζονται οι νεκροί που είχαν πεθάνει εξαιτίας νόσησης με κορωνοϊό. Στα σώματά τους δεν είχε επέλθει η αποσύνθεση

Η διαδικασία της εκταφής των νεκρών που είχαν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού έμεινε στη μέση, σε κοιμητήριο της Λάρισας, καθώς μία ανατριχιαστική ανακάλυψη τη σταμάτησε. Ειδικότερα, το προσωπικό του κοιμητηρίου διέκοψε τη διαδικασία, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν είχε εξελιχθεί ομαλά η αποσύνθεση των σορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οnlarissa στο νέο κοιμητήριο της Λάρισας έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ενώ ξεκίνησε η εκταφή νεκρών που είχαν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, η όλη διαδικασία σταμάτησε, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν έχει προχωρήσει η αποσύνθεση των σωμάτων.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός πως οι σοροί των νεκρών βρίσκονται σε περισσότερους από έναν πλαστικούς σάκους. Αυτό, άλλωστε, αποτελούσε οδηγία, την οποία ακολουθούν νοσοκομεία και χωρίς καμία παρέμβαση και τα γραφεία κηδειών.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμη και τα φέρετρά τους ήταν τυλιγμένα με πλαστικό σάκο. Στη συγκεκριμένη ενέργεια προχωρούσαν τα περισσότερα γραφείων κηδειών, κάτι που προφανώς έκαναν για μεγαλύτερη ασφάλεια των συγγενών και φίλων, με στόχο τη μη εξάπλωση του ιού. Πόσω μάλλον στα πρώτα χρόνια που καταγραφόταν και μεγάλη άγνοια στον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης.

Η εφημερίδα «Ελευθερία» ήρθε σε επικοινωνία τόσο με εργαζόμενους στο τμήμα κοιμητηρίων της Λάρισας όσο και με επαγγελματίες γραφείων τελετών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα περιστατικά. «Κάτι τέτοιο», είπαν, «θα γίνεται ακόμα πιο συχνά πλέον, διότι συμπληρώνονται οι τριετίες από τον θάνατο των πρώτων που δηλωνόταν πως ήταν από κορονοϊό». Σύμφωνα με τον κανονισμό των κοιμητηρίων, στα τρία χρόνια από την ταφή ειδοποιούνται οι συγγενείς για την εκταφή και έχουν δικαίωμα να ζητήσουν παράταση έως και την πενταετία. Από εκεί και πέρα, όμως, μπορούν οι υπηρεσίες των δήμων να προχωρήσουν σε εκταφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες από 20 συλλήψεις για εμπρησμούς από την αρχή του έτους

Τέμπη: Το δυστύχημα αντιμετωπίστηκε σαν κοινό τροχαίο, λέει πραγματογνώμονας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας