22:11 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Τζ. Τσούνης: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα, θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεφορτωθεί από την πλάτη της τον Πούτιν

Τζ. Τσούνης: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα, θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεφορτωθεί από την πλάτη της τον Πούτιν

«Η Ελλάδα θα είναι η χώρα πρόσβασης για την ενέργεια που θα επιτρέπει στην Ευρώπη να ξεφορτωθεί από την πλάτη της τον Πούτιν», τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης σε χαιρετισμό του στο 1ο αμερικανο-μεσογειακό επενδυτικό φόρουμ (American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε το Joseph Sassoon Group, με κεντρικό ομιλητή τον 70ο υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο.

Όπως σημείωσε η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μία πύλη, με τα λιμάνια της τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο και να συνδράμουν στις περιοχές που το χρειάζονται.

Ο Αμερικανός πρέσβης διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας σε μια περιοχή που έχει αρκετή αστάθεια. «Η Ελλάδα είναι δυνατή είναι αξιόπιστη και πορεύεται με τις αξίες», σημείωσε.

Έμφαση έδωσε στην οικονομική ανάπτυξη αναφερόμενος στα «6 δισ. δολάρια πλεονάσματος τους πρώτους 8 μήνες της χρονιάς» ενώ έκανε λόγο για μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρίες. Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ισχυρές οικονομίες οδηγούν στην ευημερία και τελικά στην ειρήνη.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας και διαμήνυσε πως «πρέπει να είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» γιατί δεν πρέπει να ακολουθήσει ένας άλλος Πούτιν.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας