13:48 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη - Αυτοψία της «Μ» στην σουίτα των οργίων!

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη - Αυτοψία της «Μ» στην σουίτα των οργίων!

Αυτοψία στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου ΜΕΤ, όπου συνέβησαν τα γεγονότα τα οποία έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο με την καταγγελία για ομαδικό βιασμότης 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, πραγματοποίησε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Αποστολή Θεσσαλονίκη του Νίκου Νικολετάκη

Στο ξενοδοχείο ΜΕΤ υπάρχει κάμερα ασφαλείας που καλύπτει χώρους στο ισόγειο

 

 

‘Αποψη των ορόφων – Όλες τις ώρες της ημέρας έχουν έναν χαμηλό φωτισμό ,προφανώς για αισθητικούς λόγους

Στο πολυτελές ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στην «προεδρική σουίτα» 401 έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι με ηχείο από bluetooth, παρουσία τουλάχιστον 15 ατόμων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων ήταν γυναίκες, ανάμεσά τους και η 24χρονη με τη 17χρονη φίλη της.

 

Οι χώροι στη σουίτα του ξενοδοχείου ΜΕΤ

 

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς η ανήλικη, πολλές από τις γυναίκες «φαίνονταν βίζιτες».

Άποψη του 4ου ορόφου που έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στην προεδρική σουίτα 401

 

Η προεδρική σουίτα 401 είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Ο βιασμός, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, συνέβη στο δωμάτιο 602 που είχε νοικιάσει ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική συνεύρεση χωρίς συναίνεση, κατηγορία η οποία θα αλλάξει σε βιασμό αν αποδειχθεί ότι στη Γεωργία Μπίκα χορηγήθηκε ουσία η οποία λειτουργεί ως «χάπι βιασμού» που αναστέλλει τις αντιδράσεις και προκαλεί υπνηλία και μερική αμνησία.

Το δωμάτιο 602 στο οποίο συνέβη ο βιασμός της Γεωργίας ,σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις αρχές

 

 

Ο διάδρομος του 6ου ορόφου στον οποίο ,όπως και στους άλλους ορόφους , δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας

Ο ίδιος στην κατάθεσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρόκειται για συναινετικό σεξ. Μετά την πράξη, όπως είπε, άφησε την 24χρονη να κοιμάται στο 602. «Πεινούσα, κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε, εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ, ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό» είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Βασίλης Λεβέντης.

 

Η σουίτα 401 που έγινε το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

 

 

Άποψη του εσωτερικού του ξενοδοχείου – Από τους διαδρόμους έχει κάποιος οπτική επαφή με τους άλλους ορόφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων στην Ελβετία

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση Παπαδόπουλου στον εργοδότη της Γεωργίας

Ένας από τους διαδρόμους του πολυτελούς ξενοδοχείου

 

Ο χώρος του ισογείου , όπως φαίνεται από το ύψος της ρεσεψιόν

Κάμερες ασφαλείας
Από τη δημοσιογραφική, επιτόπια έρευνα προκύπτει ότι οι ανακριτικές αρχές δεν μπορούν να βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό για να λύσουν το μυστήριο σχετικά με τον τρόπο που η 24χρονη καταγγέλλουσα μπήκε στο δωμάτιο του φερόμενου βιαστή της. Η ίδια στις καταθέσεις επεσήμανε ότι δεν της ασκήθηκε σωματική βία, αλλά ότι ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση ούτως ώστε να μην ελέγχει τις δυνάμεις της. Ωστόσο, σημαντικό κενό παραμένει προς το παρόν πόσα άτομα, πλην του Λεβέντη, τη συνόδευσαν στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κάλυψη από κάμερες ασφαλείας στον χώρο της ρεσεψιόν, αλλά όχι στους ορόφους.

 

Οι διάδρομοι είναι γενικά μισοφωτισμένοι και δεν έχουν κάμερες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχει ένα βίντεο το οποίο δείχνει την κίνηση στην είσοδο και στους χώρους γύρω από την υποδοχή. Στο πεντάστερο ξενοδοχείο, με την ιδιαίτερη σχεδίαση, υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των ορόφων, στους οποίους όλες τις ώρες ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη είχε κλείσει να μείνει τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο 510, στο οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ.

Το δωμάτιο 510 που είχε κλείσει η 24χρονη για να διανυκτερεύσει

Ένα από τα δίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου

Τα…λεβεντόπαιδα που ξεσήκωσαν το «τσουνάμι» της κατακραυγής!

Βασίλης Λεβέντης και ο Ευαγόρας Λεβέντης 

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία ο Βασίλης και ο Ευαγόρας άνοιξαν με τις πράξεις τους τον ασκό και μαζί με αυτούς ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης.

Tου ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν εμφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου και αποτυπώθηκε σε πρωτοσέλιδο ότι «συνελήφθη για βιασμό ο Έλληνας κροίσος της Coca-Cola», με ευθεία αναφορά στον Βασίλη Λεβέντη, ελάχιστοι έδωσαν σημασία. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο εβδομάδες για να αντιληφθούν τα ΜΜΕ, μα και η κοινωνία ολάκερη πόσο σοβαρό ήταν το θέμα. Ξαφνικά, όλη η Ελλάδα άρχισε να ασχολείται με τον Βασίλη Λεβέντη αρχικά και έπειτα με τον αδελφό του, Ευαγόρα, αλλά και με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Κωνσταντίνο Περογιαννάκη. Η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα και κυρίως η δημόσια εμφάνισή της προκάλεσε έναν χείμαρρο συμπαράστασης. Απανωτές πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και ένα κύμα μέσα στα social media, που υποχρέωσε σε ακυρώσεις χορηγιών, οδήγησαν κολοσσούς σε ανακοινώσεις και δίχασαν τα ΜΜΕ με δημόσιες απολογίες παρουσιαστών και παρουσιαστριών για μια λάθος λέξη ή για παρερμηνεία των λεγομένων τους. Ποιοι είναι τελικά οι τέσσερις άνδρες που έγιναν οι απόλυτοι αρνητικοί πρωταγωνιστές στη χαραυγή του 2022;

 

Οι Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης

Ο Βασίλης και ο Ευαγόρας Λεβέντης κουβαλούν ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Το γνωρίζουν και το απολαμβάνουν, αν κρίνουμε ότι ο πρώτος, αν και κατηγορούμενος, φωτογραφήθηκε με το πρωτοσέλιδο που αποκάλυπτε τη σύλληψή του. Με πρόδηλη τη διάθεσή του να ειρωνευτεί. Όταν, όμως, φούσκωσε η θάλασσα της κατακραυγής, με γραπτή δήλωσή του ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να μην κριθεί για την κοινωνική θέση του και την οικονομική επιφάνειά του. Να μη γίνει ένα ταξικό θύμα. Έτσι ήθελε να παρουσιάσει τον εαυτό του, για όσα κατήγγειλε εις βάρος του η 24χρονη κοπέλα από τον Λαγκαδά.

Συγκέντρωση
Μέχρι και στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε πολυπληθής συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής για συμπαράσταση στη Γεωργία και με πανό κατά των… πλουσιόπαιδων. Ουσιαστικά κατά των νεαρών εμπλεκομένων.

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα βιασμού – Πηγή: Parallaximag.gr

 

Του Βασίλη και του Ευαγόρα, των γιων του Γιώργου Λεβέντη και της Ασπασίας Λεβέντη. Του κοριτσιού από την Τζια, που το 2013 μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσαν το International Foundation For Greece, έναν οργανισμό που μέσα από εκδηλώσεις συγκέντρωνε χρήματα για δωρεές κάθε τύπου. Από παροχή πετρελαίου σε σχολεία της Ελλάδας έως αγορά ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

Στον φορέα συμμετέχουν ως θεματοφύλακες και οι δύο γόνοι του ζευγαριού, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Με τη ζωή τους να μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, όπου από το 2014 σπούδαζαν, χωρίς να έχει καταγραφεί το γνωστικό αντικείμενό τους στα βιογραφικά τους. Ακόμα και σε αυτήν τη νεαρή ηλικία, πάντως, ως μέλη του ιδρύματος, γνώρισαν κόσμο και κοσμάκη. Ο Ευαγόρας Λεβέντης έχει συναντηθεί και με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως επιβράβευση για μια δράση του International Foundation For Greece.
Από το Προεδρικό Μέγαρο, όμως, μέσα σε τρία χρόνια προέκυψε το… ξενοδοχειακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης και όσα συνέβησαν στα δωμάτιά του. Βασικός εμπλεκόμενος, βέβαια, φέρεται ο Βασίλης. Εκείνος, άλλωστε, παραδέχθηκε τη συνεύρεσή του με τη Γεωργία, αλλά υποστήριξε ότι είχε τη συναίνεσή της. Εδώ και μία εβδομάδα που το θέμα βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, η Ασπασία δεν έχει πάρει θέση. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια, όμως, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αν ζούσε ο Γιώργος Λεβέντης, που έφυγε από τη ζωή το 2017, με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε και την ειλικρίνεια που τον διέκρινε, θα είχε ήδη βγει ανοικτά για να υπερασπιστεί την αλήθεια. Ακόμα και αν αυτή ήταν εις βάρος της οικογένειάς του.«Θα είχε εξοργιστεί ακόμα και με τη φωτογράφηση του γιου του, με την εφημερίδα που τον έβγαλε στα μανταλάκια ως βιαστή», μας μετέφερε άνθρωπος που γνώριζε τον Γιώργο Λεβέντη.

Ο μικρομέτοχος που ονειρευόταν μεγαλεία

Ο Μάνος Παπαδόπουλος

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Μάνος Παπαδόπουλος. Μετρ του «Αχίλλειον» έως την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ηλίας Γκιώνης ανέδειξε την καταγγελία της 24χρονης ότι βιάστηκε στο χάραμα του 2022. Από εργαζόμενος σε μαγαζιά εστίασης της Θεσσαλονίκης, στέριωσε στο «Αχίλλειον» και χάρη στο επικοινωνιακό χάρισμα που διέθετε όχι μόνο έγινε μετρ, αλλά απέκτησε και ποσοστό στο μαγαζί. Ήταν εκείνος που διοργάνωσε το πάρτι, σύμφωνα με όλους τους εμπλεκομένους. Συχνά, άλλωστε, φρόντιζε για τη διασκέδαση πολλών επώνυμων νεαρών που ανέβαιναν στη Θεσσαλονίκη, για τα περίφημα γούστα της πόλης. Το προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα ήταν γεμάτο από φωτογραφίες με celebrities. Σύμφωνα με εκείνους που τον γνώριζαν και είχαν επαφή μαζί του, καυχιόταν συχνά ότι μόνο με εκείνον μπορούσε να περάσει πραγματικά καλά στη Θεσσαλονίκη κάποιος επώνυμος Αθηναίος. Μέχρι την Πρωτοχρονιά, διότι έκτοτε το μέλλον του Παπαδόπουλου θα βρίσκεται σίγουρα μακριά από την εστίαση. Αν και όπως φημολογείται πέριξ του Λευκού Πύργου, το πρόβλημα της ζωής του το έχει ήδη λύσει.

Έπεσε και η σελίδα της εταιρείας

Ως διοργανωτής του πάρτι, πάντως, ή έστω ως εντολέας εμφανίστηκε ο γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, Κωνσταντίνος Περογιαννάκης. Φέρεται ότι συμμετέχει στην εταιρεία «Perosea Shipping Co. SA», ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα. Δεν είναι τόσο διάσημος όσο ο Γιάννης Περογιαννάκης, στον οποίο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αποδόθηκε σχέση με την Ελισάβετ Σπανού. Είχε, βέβαια, και ο Κωνσταντίνος τις επιτυχίες του, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο.

Μετά την έκταση που πήρε η καταγγελία της Γεωργίας, η ιστοσελίδα της Perosea έπεσε. Επί δύο ημέρες προσπαθούσαν διάφοροι να μπουν για να μάθουν πέντε πράγματα από τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας, αλλά έβρισκαν τοίχο.

 

Στην αρχική τετράδα προστέθηκε άλλος ένας 27χρονος, ο Βασίλης Τραφαλής. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσει στα νυχτερινά μαγαζιά, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του. Είχε κλείσει το δωμάτιο για τρεις ημέρες. Τώρα ποιος του είχε πει ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν τα κέντρα διασκέδασης είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Μέλος κι αυτός της παρέας, αρνήθηκε κάθε γνώση του θέματος και απλώς υποστήριξε ότι είδε τη Γεωργία και έπειτα ρώτησε τον Βασίλη Λεβέντη τι ακριβώς συνέβη.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας