19:47 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Υποθαλάσσια καλώδια διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών «στοχοποιήθηκαν» από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Υποθαλάσσια καλώδια διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών «στοχοποιήθηκαν» από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Τρία υποθαλάσσια καλώδια στην Ερυθρά Θάλασσα που παρέχουν παγκόσμιες διαδικτυακές επικοινωνίες καταστράφηκαν λόγω νέας δολιοφθοράς από τους φιλο-ιρανούς αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, διευκρινίζοντας ότι οι ένοπλοι αρνούνται κάθε ευθύνη.

Πρόκειται για καλώδια οπτικών ινών των εταιρειών AAE-1, Seacom, EIG και TGN και το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρή διακοπή των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, με την κύρια ζημιά να γίνεται αισθητή στις χώρες του Κόλπου και την Ινδία.

Η εταιρεία HGC Global Communications με έδρα το Χονγκ Κονγκ εκτιμά ότι θα επηρεαστεί το 25% των δεδομένων που μεταφέρονται από την Ασία στην Ευρώπη.

Η HGC Global Communications περιέγραψε τη γραμμή Seacom-TGN-Gulf ως δύο ξεχωριστά καλώδια.

Στα τέλη Φεβρουαρίου κόπηκε το καλώδιο που συνδέει τη Νότια Ευρώπη με την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Εκτός από τις διαδικτυακές επικοινωνίες, οι επιθέσεις των Χούθι έχουν επηρεάσει το 12% της παγκόσμιας ναυτιλίας μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα διερχόμενα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα πριν εισέλθουν στα ύδατα της Υεμένης πρέπει να λάβουν άδεια από την Αρχή Ναυτιλιακών Υποθέσεων που ελέγχεται από τους Χούθι σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του Misfer Al-Numair, υπουργού Επικοινωνιών και Πληροφορικής στην κυβέρνηση των Χούθι.

Στην τελευταία επίθεση οι Χούθι εκτόξευσαν δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη στον Κόλπο του Άντεν εναντίον του M/V MSC Sky II, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Λιβερίας, ελβετικής ιδιοκτησίας», όπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλή για το περιβάλλον το βρετανικό πλοίο που βύθισαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Χούθι βύθισαν πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας