1:59 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Υπόθεση Μπελέρη: Εξετάζεται σήμερα το αίτημα για την ορκωμοσία του

Υπόθεση Μπελέρη: Εξετάζεται σήμερα το αίτημα για την ορκωμοσία του

Το μεσημέρι στις 15:00 συνεχίζεται η δίκη για το εάν το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντυ Μπελέρη, να του δοθεί άδεια για να πάει να ορκιστεί, θα προχωρήσει στο δικαστήριο.

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδος για την υπόθεση Μπελέρη.

“Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος” τόνισε ο Ράμα. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Σήμερα από τη Χειμάρρα θα έρθει πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς για να στηρίξουν τον εκλεγμένο δήμαρχο που για επτά μήνες βρίσκεται στη φυλακή με μια κατηγορία παρωδία. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έρχονται. Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας πήρε 7.000 ευρώ για να πει αυτά που είπε, να ενοχοποιήσει τον Μπελέρη που δεν βρισκόταν σε αυτό το σημείο που υποτίθεται ότι έγινε συναλλαγή.

Υπήρχαν μάρτυρες που είπαν ότι “δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπελέρη”, ενώ μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα γι αυτή την υπόθεση. Ψάχνουν αυτή τη στιγμή να αναγκάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν. Όμως οι μάρτυρες για κάποιο λόγο επικαλούνται ότι η οικογένεια Μπελέρη και οι άνθρωποι του είναι τόσο πολύ επικίνδυνοι που δεν τολμούν να έρθουν στο δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ. Κεφαλογιάννης: Ο Μπελέρης παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, παραμένει προφυλακισμένος

Φρ. Μπελέρης: Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί – O Ράμα κάνει χατίρια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας