16:27 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ζελένσκι στη ΓΣ του ΟΗΕ: «Παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδος» – Καλούνται όλοι όσοι δεν ανέχονται οποιαδήποτε επιθετικότητα

Ζελένσκι στη ΓΣ του ΟΗΕ: «Παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδος» – Καλούνται όλοι όσοι δεν ανέχονται οποιαδήποτε επιθετικότητα

Προετοιμάζει μια παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο και προσκαλεί σε αυτήν «όλους εκείνους που δεν ανέχονται οποιαδήποτε επιθετικότητα» ανέφερε σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος είπε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει πως, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καμία χώρα «δεν θα τολμήσει» να επιτεθεί σε άλλην.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε για άλλη μία φορά τη Ρωσία για «γενοκτονία», λέγοντας ότι εκτοπίζει μικρά παιδιά από τα ουκρανικά εδάφη και τα διδάσκει «να μισούν την Ουκρανία».

Είπε ακόμη, ότι η Μόσχα προσπαθεί να μετατρέψει σε όπλα τα τρόφιμα και την ενέργεια. Χρησιμοποιώντας σαν όπλο την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων στις αγορές, ελπίζει ότι θα της αναγνωρίσουν ως δικά της κάποια, αν όχι όλα, τα εδάφη που έχει καταλάβει.

«Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι για να ηττηθεί» η Ρωσία, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επικεντρωθεί στις διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει, πρόσθεσε.

«Ο κατακτητής πρέπει να επιστρέψει στη δική του γη», είπε ακόμη.

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης ομιλία του Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας