21:26 Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Θα τσακισουμε τράπεζες και κόμματα για τα δάνεια

Θα τσακισουμε τράπεζες και κόμματα για τα δάνεια

Η ιστορία των θαλασσοδανείων των κομμάτων δεν είναι μια ακόμη ιστορία. Είναι Η ΙΣΤΟΡΙΑ, η οποία είχε όμως άδοξο τέλος. Πενήντα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη  10 πολιτικά πρόσωπα, ταμίες και διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας,  υπουργοί και πρώην βουλευτές, είναι εκείνοι που ευθύνονται για το μεγάλο πάρτι των κομματικών θαλασσοδανείων ύψους 272,5 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2000-2011.

Ωστόσο κανείς από αυτούς δεν θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή έστω δεν θα βιώσει τη βάσανο της ανάκρισης για κακουργήματα όπως της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, καθώς το πόρισμα του εισαγγελέα, Γεώργιου Καλούδη, πρώην επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, έχει σήμερα μουσειακή αξία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το επαναφέρει το θέμα

ζωη_κωνσταντοπουλου_600_375_-1520156784

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα στη βουλή για την χρηματοδότηση των κομμάτων τόνισε μιλώντας στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το επαναφέρει το θέμα διότι δεν έχει λήξει. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Ένα θέμα είναι η αμνηστία στα τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν δάνεια στα κόμματα. Η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί και με δεδομένο ότι η τροπολογία είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματική. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει λήξει το θέμα αυτό. Ούτε νομικά, ούτε πρακτικά, ούτε πολιτικά. Τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως ιερή αποστολή της να εξοικονομήσει χρήματα για να τα αποδώσει στην κοινωνία, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα αρχίζει να τα χαρίζει εδώ και εκεί, σε αυτούς οι όποιοι κατασπάραξαν το δημόσιο ταμείο. Σας θυμίζω ότι καταθέσαμε τροπολογία προ μηνών, ώστε να μην μπορέσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δια της μεθόδου αλλαγής ΑΦΜ, να αποφύγει οφειλές οι οποίες είναι ενεργές».

Επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην δικαιοσύνη αλλά κυρίως στις παρεμβάσεις που γίνονται από πλευράς κυβέρνησης επισημαίνοντας πως «Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα επιδιώκει να παρεμβαίνει συστηματικά στη δικαιοσύνη, να αναστέλλει ουσιαστικά εκκρεμείς και πολυετείς έρευνες. Σειρά είναι οι τροπολογίες, ντροπο –λογίες στις οποίες επιδιώκεται να σταματήσουν ανακρίσεις και να πάψουν ποινικές διώξεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί».

Υπερψηφίστηκε το άρθρο του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση των κομμάτων – Το καταψήφισε ο Απ.Κακλαμάνης

απόστολος κακλαμάνης

Με 147 ψήφους υπέρ έναντι 116 κατά, υπερψηφίστηκε το άρθρο του νομοσχεδίου για την  χρηματοδότηση των κομμάτων, με το οποίο επιτρέπεται η δυνατότητα ενίσχυσής τους και από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΙ).

Το νομοσχέδιο καταψήφισε από την πλειοψηφία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Υπερψηφίστηκε επίσης – με 148 ψήφους υπέρ έναντι 115 κατά – το άρθρο του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα. Προβλέπει ότι τα κουπόνια που μπορεί να πωλούν τα κόμματα για ενίσχυσή τους , όταν υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ το χρόνο, θα πρέπει να είναι ονομαστικά και να αναγράφουν και το ΑΦΜ του «αγοραστή».

 Οι αποκαλύψεις του ereportaz για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Διαβάστε επίσης τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το erportaz και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός για το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Το «ξεχασμένο» εισαγγελικό πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων (έγγραφα)

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας η χρηματοδότηση των κομμάτων

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης εδώ :

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2014/10/konstantopoyloy-berykios-16-10-14-1.mp3″]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας