3:23 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Αυτή είναι η υπάλληλος της ΕΕ που κατήγγειλε για παρενόχληση τον Αλέξη Γεωργούλη

Αυτή είναι η υπάλληλος της ΕΕ που κατήγγειλε για παρενόχληση τον Αλέξη Γεωργούλη

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση πως ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του κόμματος μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που έγινε εις βάρος του, με το κόμμα να αντιδρά άμεσα και να τον θέτει εκτός μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα για παρενόχληση αλλά και κακοποίηση, είναι η Ελένη Χρονοπούλου εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κυρία Χρονοπούλου ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος και έχει στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μάλιστα η επιλογή της στην τέταρτη θέση όσον αφορά τη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ήταν μπροστά από άλλα πιο γνωστά πρόσωπα με χρόνια και χιλιόμετρα στην πολιτική και στο κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση και έδειχνε την εκτίμηση του προέδρου του κινήματος.

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Οι επόμενες κινήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Η Επιτροπή νομικών αποφάσεων θα συνεδριάσει και εφόσον ταχθεί υπέρ τότε η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Αλέξης Γεργούλης: «Ψευδή και συκοφαντική καταγγελία»

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» και για «προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές».

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως θα δώσει «τη μάχη του στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός του», καθώς όπως υπογραμμίζει δεν θέλει «επ’ ουδενί να επηρεάσει τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα».

Τέλος όπως αναφέρει ζήτησε την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη
«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας