21:55 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον δήμαρχο της Λαμίας

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον δήμαρχο της Λαμίας

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, από αγνώστους που του επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε σπίτι του.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα άγνωστοι, επιτέθηκαν στον δήμαρχο Λαμίας, του έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του συνοδηγού και το παρμπρίζ. Ο ίδιος πρόλαβε να αναπτύξει ταχύτητα και να ξεφύγει. Λίγα λεπτά πριν, είχε χωρίσει με τον οδηγό του και οδηγούσε ο ίδιος.

Πριν την επίθεση, και ενώ βρισκόταν σε τηλεοπτικό πάνελ στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, ο δήμαρχος της Λαμίας, είχε καταγγείλει ό,τι δέχεται απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και τα παιδιά του λέγοντας πως «η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά», όπως είπε, για να συμπληρώσει πως «δεν είναι ό,τι καλύτερο ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του. Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον εισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρεις φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Εισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα».

Ο Θύμιος Καραΐσκος λίγο μετά το περιστατικό έκανε λόγο για «δολοφονική ενέδρα», ενώ μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο της Λαμίας για προληπτικούς λόγους.

«Η επίθεση στην θέση του συνοδηγού δεν είναι τυχαία. Είναι το σημείο που συνήθως κάθεται ο δήμαρχος», είπε στους αστυνομικούς ο συνεργάτης του Γιάννης Κουτσούκης που μαζί με τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο της επίθεσης, μιας και είχαν χωρίσει λίγα λεπτά πριν.

Οι αστυνομικοί, με επικεφαλής των ερευνών τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας Χρήστο Μουτσώκο, προσπαθούσαν όλη νύχτα, από τις κάμερες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, να διαπιστώσουν κινήσεις ανθρώπων ή αυτοκινήτων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπίσει κάτι σχετικό. Όπως έγινε γνωστό, από την περιοχή, λίγα λεπτά πριν, είχε περάσει αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λαμίας.

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας