23:11 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ακρίβεια: Λάδι στα 230 ευρώ ο τενεκές – Πλέον με αντικλεπτικά οι συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια: Λάδι στα 230 ευρώ ο τενεκές – Πλέον με αντικλεπτικά οι συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ

Σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο Μύρων Χιλετζάκης, αντιπρόεδρος της  Ένωσης Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης ο οποίος τόνισε ότι το λάδι δεν είναι διατροφικός χρυσός αλλά πλέον είναι χρηματιστηριακή πράξη αφού στον παραγωγό η τιμή του κυμαίνεται στα 10 ευρώ με το ΦΠΑ ενώ στον καταναλωτή φθάνει στα 14 ευρώ το λίτρο.

Το 2022 είχε πολύ λάδι 350.000 τόνους και ξεκίνησε νωρίς η ελαιοσυλλογή, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε ελαιοσυγκομιδή το 80% της παραγωγής σε όλη την Ελλάδα από τον παραγωγό πάρθηκε στα 4,5  με 5 ευρώ. Στην ερώτηση γιατί φέτος το αγοράζουμε 13,27 τόνισε ότι ο καθένας βάζει το δικό του καπέλο κι έκανε λόγο για 4 εμπορικές πράξεις μέχρι να πάει το λάδι στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ανέφερε ότι στην πρώτη ελαιοπαραγωγό χώρα την Ισπανία οι καταναλωτές αγοράζουν κατά 85% λιγότερο το λάδι ενώ η τιμή στον παραγωγό είναι 8,45 ευρώ.Πραγματικότητα και στην Ελλάδα είναι πλέον οι εικόνες από την Ισπανία, όπου έκαναν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ αντικλεπτικά στις φιάλες του ελαιολάδου.


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας