7:43 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Η κυρία Χατζηπετρου και η νομική εκπροσώπηση της από χρυσάφι…

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Η κυρία Χατζηπετρου και η νομική εκπροσώπηση της από χρυσάφι…

Δεν έχει τέλος η πρόκληση από την πλευρά της πρώην Διευθύνουσας την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, κυρίας Αθηνάς Χατζηπέτρου, ενώ ήδη έχει υπάρξει και κοινοβουλευτική παρέμβαση για την περίοδο που διοικούσε και τα περιστατικά εργασιακής βίας, που καταγγέλθηκαν.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, καλείται να καταβάλει το ποσό των 30.000 €, άνευ ΦΠΑ, στη δικηγορική εταιρεία, που είχε επιλέξει η παραιτηθείσα, κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, για να την εκπροσωπήσει ενώπιον του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων, εναντίον της. Η εισήγηση με το δυσθεώρητο ποσό, προκαλεί αμηχανία στους αρμόδιους στην Ε.Α.Τ., αφού υπάρχουν πολλά νομικά και ουσιαστικά ζητήματα για την εξυπηρέτηση αυτής της αμοιβής.

Παρότι η κυρία Χατζηπέτρου, καταγγελλόταν για παραβιάσεις του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και του κώδικα δεοντολογίας του οργανισμού, προτού υποβάλει την παραίτησή της στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Παπαθανάση, φρόντισε να εξασφαλίσει, πολυτελή νομική υποστήριξη, με έξοδα του δημοσίου ( η Αναπτυξιακή Τράπεζα, είναι Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία).

Το ακραία προκλητικό, είναι ότι υπήρξε η ίδια νομική εκπροσώπηση του οργανισμού και της ίδιας, της καταγγελόμενης, κάτι που προκαλεί την κοινή λογική, αφού είναι αυτονόητο ότι προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων με δεδομένο ότι τα εσωτερικά όργανα του φορέα, μετά από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων για ηθική παρενόχληση και εργασιακή βία, την έθεσαν υπό έλεγχο.

Συνεπώς, ενώ ήταν υπό έρευνα και πειθαρχική δίωξη, νομιμοποίησε την υπεράσπισή της, δεσμεύοντας τον οργανισμό…

Τέλος, το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι στη διαδικασία εξέτασης της δεύτερης καταγγελίας κατά της Αθηνάς Χατζηπέτρου, από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στις 20 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της κυρίας Χατζηπέτρου, δηλώνοντας πως πλέον εκπροσωπεί την Τράπεζα και μόνον και με δεδομένο ότι η καταγγελόμενη έχει παραιτηθεί, δεν υπάρχει αντικείμενο εξέτασης της καταγγελίας!

Είναι αυτονόητο το ζήτημα που δημιουργείται, αφού η νομική εκπροσώπηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που έχει ήδη παρασταθεί κατά την συζήτηση της πρώτης καταγγελίας ενώπιον του ΣΕΠΕ, ταυτίζεται με την υπεράσπιση της κυρίας Χατζηπέτρου, η οποία διερευνάτο ( εκδόθηκε και πόρισμα ) από τα αρμόδια εσωτερικά όργανα, του ίδιου φορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ε.Α.Τ. και προσωρινά διευθύνων, κύριος Γεώργιος Ζαββός δήλωσε και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του, στους εργαζόμενους, ενώ είχε ήδη διαχωρίσει πλήρως την θέση του από τις τακτικές της κυρίας Αθηνάς Χατζηπέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας