14:30 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αθήνα Χατζηπέτρου: Το παρασκήνιο της παραίτησης μετά τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ

Αθήνα Χατζηπέτρου: Το παρασκήνιο της παραίτησης μετά τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ

Την παραίτησή της υπέβαλε ήδη από την Πέμπτη 31 Αυγούστου στον Υπουργό και εποπτεύοντα την Ε.Α.Τ., κύριο Ν. Παπαθανάση, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου αφού προηγουμένως είχε λάβει γνώση το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ για τις βαρύτατες καταγγελίες για περιστατικά εργασιακής βίας με καταγγελόμενη, την ίδια.

Σε δυο παράλληλα επίπεδα, η κυρία Χατζηπέτρου ελέγχεται, αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, από το διευθυντή Κανονιστικής Συμμόρφωσης, κύριο Δ. Χριστόπουλο, ο οποίος με έγγραφό του την καλεί να απολογηθεί και αναμένεται η κοινοποίηση του πορίσματος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Τ. Να σημειωθεί, ότι η κυρία Αθήνα Χατζηπέτρου, επιχείρησε αναποτελεσματικά να μπλοκάρει την κοινοποίηση του πορίσματος στο Δ.Σ., ισχυριζόμενη ότι βρίσκεται σε σύγκρουση συμφερόντων, ο διερευνών Διευθυντής και προτείνοντας έμμεσα την Επιτροπή Ελέγχου, ως αρμόδιο όργανο για τη διαχείριση του πορίσματος…

 

Με λίγα λόγια, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση στην Επιτροπή Ελέγχου μετά από παραιτήσεις μελών, επιθυμεί να καθυστερήσει τη διαδικασία για να μην εκτεθεί, στο διοικητικό συμβούλιο και εν συνέχεια στους πολιτικούς της προϊσταμένους.

Οι εξελίξεις είναι παρά την παραίτησή της καταιγιστικές, αφού αύριο στις 5 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, η καταγγελία Στελέχους της Τράπεζας, για ακραία εργασιακή παρενόχληση, ενώ στις 12 του μήνα εξετάζεται άλλη καταγγελία, πάλι εναντίον της κυρίας Χατζηπέτρου.

Τέλος, τα στοιχεία που την ενοχοποιούν είναι συντριπτικά και σύμφωνα μετά κάποιους εργαζόμενους, πρόκειται να στραφούν στη Δικαιοσύνη !

Χατζηπέτρου

Χατζηπέτρου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας