11:02 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την δημοσιοποίηση της ταυτότητας της καταγγέλλουσας τον Αλέξη Γεωργούλη

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την δημοσιοποίηση της ταυτότητας της καταγγέλλουσας τον Αλέξη Γεωργούλη

Σφοδρή και άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας για παρενόχληση και ξυλοδαρμό τον Αλέξη Γεωργούλη , Ελένης Χρονοπούλου.

Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το ΠΑΣΟΚ και το οποίο καλεί να γίνει σεβαστή η μυστικότητα της διαδικασίας, αναφέρει πως είναι “Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία”

Το Δελτίο Τύπου

Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη.

Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας