3:08 Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το ρήγμα στο πλοίο

Μετά την παρέμβαση του Νίκου Δένδια, η εισαγγελία παρήγγειλε διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό.

Ποινική δίωξη για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες διατηρείται, τη συντήρηση και την απόφαση ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος», παρήγγειλε ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».


Σημειώνεται ότι ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» προκάλεσε η θαλασσοταραχή που επικράτησε σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το αντιτορπιλικό ρυμουλκήθηκε εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο εμπορικό τμήμα όπου κατά κύριο λόγο ελλιμενίζονται επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, όπου αναμένεται να γίνει περαιτέρω επιθεώρηση του πλοίου.

Το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλέον πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας