9:56 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε άλλες χώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αγοράσει και να δωρίσει 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε πάνω από 90 χώρες, ενώ κάλεσε και άλλες χώρες να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν να τερματιστεί η πανδημία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση της δωρεάς – η μεγαλύτερη που έχει γίνει από μια χώρα – έρχεται ενόψει της συνάντησης του προέδρου Μπάιντεν με άλλους ηγέτες από την Ομάδα των Επτά προηγμένων οικονομιών (G7) – Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία – στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Στόχος της δωρεάς είναι να σωθούν ζωές και να τερματιστεί η πανδημία και να αποτελέσει επίσης το θεμέλιο για νέες δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική BioNTech επιβεβαίωσαν ότι θα διαθέσουν 200 εκατ. δόσεις το 2021 και 300 εκατ. δόσεις το πρώτο μισό του 2022. Οι ΗΠΑ θα παραχωρήσουν τις δόσεις αυτές σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος και στην Αφρικανική Ένωση.

“Η συνεργασία μας με την αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει να φτάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο μας στις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

Διαβάστε επίσης 

Instagram: Fake news περί δήθεν “κρυφού φαρμάκου” για τον κορωνοϊό

Νέα έρευνα: Το εμβόλιο της AstraZeneca πιθανώς σχετίζεται με αυτοάνοση αιμορραγία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας