13:38 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δημοσκόπηση Marc: Στο 9,3% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Οι Έλληνες ανησυχούν για ακρίβεια και πόλεμο

Δημοσκόπηση Marc: Στο 9,3% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Οι Έλληνες ανησυχούν για ακρίβεια και πόλεμο

Συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία να έχει σοβαρό προβάδισμα 9,3%  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Marc, παρόλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, την πτώση κατά 1,7% του κυβερνώντος κόμματος δεν καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανεβαίνει μόλις κατά 0,3%. Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται επίσης με πτώση 0,5% ωστόσο κυριαρχεί του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του κέντρου .

Αναλυτικότερα τα ευρήματα της Marc:

Marc: Προβάδισμα ΝΔ 9,3% στην πρόθεση ψήφου

Στη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφο ποσοστό 30,8% (έναντι 32,5% της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5% (άνοδος μόλις 0,3%) , το ΚΙΝΑΛ στο 14% (από 14,5%) το ΚΚΕ 5,5% (από 5,8%) η Ελληνική Λύση 4,7%. Το ΜέΡΑ25 είναι στο 2,9%.

Πρόθεση ψήφου στους κεντρώους ψηφοφόρους

Στο χώρο του κέντρου η ΝΔ κυριαρχεί με 25,9%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έρχεται σε απόσταση αναπνοής με 23,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μακράν τρίτος στο συγκεκριμένο ακροατήριο με 19%.

Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές λέει το 49,8%

Σχεδόν ένας στους δύο (49,8%) επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ένας στους τρεις (29,2%) άμεσα και 16% το φθινόπωρο.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 26,8%

Το 26,8% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ. Το 14,4% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, το 132% αυτοδύναμη υβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 9,6% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Ένα 7% προτιμά κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και ένα 2,5% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ.

Ακρίβεια, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η ακρίβεια με ποσοστό 84,7% αυξημένη μάλιστα από την προηγούμενη μέτρηση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ακολουθεί με 77,4%, τρίτη ανησυχία η πανδημία με 40,7% (αυξημένη από την τελευταία μέτρηση) και ακολουθούν εθνικά θέματα, εγκληματικότητα, μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ζήτημα δεν είναι οι κραυγές του κ. Πατούλη – Το θέμα είναι η σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Βουλή: Κόντρα Βορίδη – Ραγκούση για όλα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας