1:04 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εξηγήσεις από ΗΠΑ ζητά και η Γαλλία

Εξηγήσεις από ΗΠΑ ζητά και η Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε επιμόνως, σήμερα, “εξηγήσεις” εκ μέρους των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τα δημοσιευθέντα σε γερμανικά μμε, ότι “η Ουάσινγκτον διενεργεί κατασκοπεία σε βάρος θεσμών της ΕΕ”, βεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γαλλίας κ. Λοράν Φαμπιούς.

“Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (…) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία (Κρατικής) Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο”, υπογράμμισε ο γάλλος αξιωματούχος.

Από το Κε ντ Ορσέ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, παρασχέθηκε στο μεταξύ η διευκρίνιση ότι αυτό το γαλλικό επίσημο αίτημα-διάβημα “κοινοποιείται άμεσα” στον Λευκό Οίκο όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε επίσης ότι, η NSA έχει διενεργήσει κατασκοπεία σε βάρος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.-

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας