12:57 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Φωτιά» το κόστος αλλαγής μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

«Φωτιά» το κόστος αλλαγής μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ακόμα πολλά δύσκολα εμπόδια να ξεπεράσουν. Και ένα από τα πιο σημαντικά είναι το κόστος αλλαγής της μπαταρίας τους.

Οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλες εγγυήσεις είτε σε χιλιόμετρα είτε σε χρονική διάρκεια, όμως όπως και να έχει, έρχεται κάποια στιγμή που η μπαταρία ενός ηλεκτρικού πρέπει να αλλαχθεί.

Η πτώση της απόδοσής της διαφέρει ανάλογα με την χρήση και τον τύπο της μπαταρίας, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός τρακαρίσματος, όπου όπως έχουμε γράψει, είναι σύνηθες να χρειάζεται ολική αλλαγή της μπαταρίας.

Με τα ηλεκτρικά να συμπληρώνουν πιά πάνω από 10 χρόνια στην αγορά, αρχίζουμε να έχουμε και κάποια στοιχεία από παλαιότερης γενιάς αυτοκίνητα για το κόστος των μπαταριών τους.

Η έρευνα που δημοσιεύουμε έγινε στις ΗΠΑ από την εταιρία Recurrent και δείχνει πόσο κοστίζει η αλλαγή της συστοιχίας των μπαταριών σε μερικά δημοφιλή μοντέλα.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το κόστος μπορεί να έχει μεγάλη απόκλιση ανάλογα με το αν θα γίνει στο επίσημο service της κάθε εταιρίας ή σε ανεξάρτητο επισκευαστή. Και σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο κάνει αναφορά στην έρευνα της Recurrent, η μέση τιμή για αντικατάσταση μπαταρίας είναι 137 δολάρια ανά kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι αλήθειες πίσω από τα συγκαλυμμένα ψέματα!

 

Πηγή: newsauto.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας