14:23 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Κ. Βαξεβάνης: Αθώος για συκοφαντική δυσφήμηση του Χαράλαμπου Αθανασίου

Κ. Βαξεβάνης: Αθώος για συκοφαντική δυσφήμηση του Χαράλαμπου Αθανασίου

Δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος – εκδότης στην υπόθεση που τον έφερε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Όπως αναφέρει το Documento.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης «παραπέμφθηκε σκανδαλωδώς στο ακροατήριο, επειδή το 2017, είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία κατάθεσης του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος κατήγγειλε συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχαν χρηματιστεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, συμφωνώντας με την εισαγγελική πρόταση, τον δημοσιογράφο, τον οποίο κατηγορούσε ο πρώην δικαστικός και νυν πολιτικός ότι παρανόμως χρησιμοποίησε την κατάθεση του Αβατάγγελου και ότι τον συκοφάντησε. «Αποδέχθηκε δηλαδή», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, «ότι η κατάθεση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ήταν πραγματική, αλλά έκρινε ότι ο δημοσιογράφος που την έφερε στο φως είναι συκοφάντης. Με άλλα λόγια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, παρότι προφανώς και ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σημασία της καταγγελίας για τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και το γεγονός ότι αυτή είναι υπαρκτή και ότι ως υπουργός δεν μπορεί να μην απαντά, επιχείρησε δια της δικαστικής οδού, να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα».

πηγή: documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Δεν θα λάβουν οικονομική επιβράβευση 4 Ολυμπιονίκες

Ποινική δίωξη σε βάρος του συνταγματάρχη με την ψεύτικη χειροβομβίδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας