6:56 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Καθηγήτρια Γερμανικών διδάσκει ιστορία και μαθηματικός γεωγραφία - Αλαλούμ με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών! (φωτό -βίντεο)

Καθηγήτρια Γερμανικών διδάσκει ιστορία και μαθηματικός γεωγραφία - Αλαλούμ με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών! (φωτό -βίντεο)

Άνω – κάτω έχει γίνει το πρόγραμμα σε πολλά σχολεία  λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.  Όπως καταγγέλει μητέρα που έχει δύο παιδιά που πηγαίνουν στο Γ’ Γυμνάσιο Περιστερίου ,η καθηγήτρια των Γερμανικών στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκει… ιστορία σε μαθητές της Α΄τάξης ενώ στη Β΄γυμνασίου ο μαθηματικός κάνει μάθημα γεωγραφίας!

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

 

Την ίδια ώρα “φωτιές” έχει ανάψει στην εκπαιδευτική κοινότητα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα σχολικά τμήματα, συγκεντρώνοντας περισσότερους μαθητές σε κάθε τάξη. Αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση της απόφασης, η οποία μάλιστα, σε περίοδο πανδημίας χαρακτηρίζεται από γονείς και μαθητές «εξωπραγματική».

 

Φωτογραφίες από τη χθεσινή κινητοποίηση

 

Γονείς και μαθητές  από Γυμνάσια και Λύκεια του Περιστερίου πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Γ’ Αθήνας  με αίτημα να μην  γίνουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.  Όπως αναφέρουν θα αυξηθούν οι μαθητές σε  κάθε τμήμα σε 27 -29  με αποτέλεσμα να είναι στριμωγμένοι και μόνο αποστάσεις να μην τηρούνται εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Αρκετά σχολεία μάλιστα σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις, με τη «λίστα» να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάτι – Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Οι 102 ψυχές ζητούν (ακόμη) δικαίωση για το ολοκαύτωμα

Κορωνοϊός – Η γεωγραφική κατανομή των 3.739 νέων μολύνσεων: 701 στην Αττική – 574 στη Θεσσαλονίκη


Οι γονείς του 3ου’ Γυμνασίου Περιστερίου σε επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποίησαν προς τους αρμόδιους αναφέρουν:

Στις 12/10/2021 ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Περιστερίου, ότι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, τα τμήματα της 8 Τάξης του σχολείου μας από 4 πρέπει να συγχωνευτούν σε 3. Το κάθε τμήμα πλέον θα έχει τουλάχιστον 27 μαθητές .

Το παραπάνω γεγονός αντιβαίνει κάθε κανόνα εφαρμογής των μέτρων κατά του COVID -19 – Όπως πολύ καλά γνωρίζετε για τον καθορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. Β΄ 4187 710 9,2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021 2022 για την αποφυγή διάδοσης του COVID -19 αποφασίσθηκε η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων και προφυλάξεων

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 7 : Γενικά μέτρα προστασίας. “ Τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών.

Είναι απαράδεκτο λοιπόν εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση να προχωράει στη σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδία σε τάξεις των 27 πλέον μαθητών, δημιουργώντας έτσι μια ασφυκτική και άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους κατάσταση (μικρές αίθουσες, ανεπαρκής αερισμός).

Η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο, όταν οι μαθητές καλούνται 1 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, να αναπροσαρμόσουν την καθημερινότητα τους, με νέους συμμαθητές και καθηγητές, στοιβαγμένοι πλέον σε αίθουσες κλουβιά που θα δυσκολεύουν τις συνθήκες διδασκαλίας και θα κατακερματίζουν την πνευματική πρόοδο και ανέλιξη των παιδιών μας.

Σας καλούμε σε πνεύμα καλής θέλησης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω να αποτρέψετε το λάθος αυτό . Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται εξυπηρετώντας το κοινό συμφέρον, μα πάνω από όλα να υπερασπίζονται τις φωνές και τα όνειρα των παιδιών, που είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Η αντίδραση μας σε περίπτωση που επιμείνετε σε σύμπτυξη θα είναι

άμεση και δυναμική, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα μας με κάθε μέσο

και προς κάθε κατεύθυνση

Με εκτίμηση οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Περιστερίου”

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας