20:45 Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Μ.Ταμήλος: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πάνε στην ΕΛΑΣ

Μ.Ταμήλος: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί  θα πάνε στην ΕΛΑΣ

Την Παρασκευή ο βουλευτής της Ν.Δ., Μιχάλης Ταμήλος μίλησε στον Δημήτρη Πετρόπουλο για το πολυνομοσχέδιο και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Συνέντευξη Μ. Ταμήλου

Για το πολυνομοσχέδιο και τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

«Μας το είπε στην εσωτερική συγκέντρωση και φαντάζομαι ότι θα το πει και στις επιτροπές (της Βουλής) και στην Ολομέλεια. Το μείζον είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις των ανθρώπων. Ήμασταν 30 βουλευτές. Στη Δημοτική Αστυνομία, προσλάμβανε το κράτος με διαγωνισμούς, όπως στα Σώματα Ασφαλείας, και τους έδινε στους δήμους. Προφανώς είναι πανελλήνιοι οι διαγωνισμοί και έτσι και για τους παλιούς δεν υπάρχει πρόβλημα. Και προσπαθούμε τώρα να ανεβάσουμε το ποσοστό που θα μείνει στους δήμους από το 10% στο 15-20%. Και το υπόλοιπο να πάει στην ΕΛΑΣ.

Το άλλο, στο οποίο είμαστε σε διαβούλευση, είναι οι ΔΕ της σχολικής φύλαξης να πάνε σε αντίστοιχες κενές θέσεις, πάνω από 2.200, σε άλλα υπουργεία, διότι η κινητικότητα θα εξασφαλιστεί έτσι, όταν εμφανίζουμε 2.500-3.000 θέσεις κενές. Αυτό είναι κινητικότητα. Οι απολύσεις είναι 4.000 από άλλους οργανισμούς και από τα πειθαρχικά (οι επίορκοι).

Ζητάμε, λοιπόν, μέχρι την Τρίτη, που θα μπει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, να ανακοινωθεί ο αριθμός αυτών που θα μπουν στην κινητικότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, αλλά για κάλυψη αναγκών στο Δημόσιο. Αυτό, δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι, που έχουμε ενημέρωση όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. στη Συγγρού, θα το απαντήσει και θέλω να πιστεύω ότι με την πίεση που ασκούμε τουλάχιστον 10 βουλευτές, γιατί δεν είμαι μόνον εγώ, ότι θα πάρουμε την απάντηση που θέλουμε και θα λύσουμε το πρόβλημα της εργασιακής σχέσης αυτών των ανθρώπων.»

 

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας