1:07 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Νέα αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan

Νέα αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan

Η Porsche υποβάλλει το πρωτότυπο της πλήρως ηλεκτρικής Macan σε ασύγκριτα σκληρό πρόγραμμα δοκιμών, προετοιμάζοντας τον διάδοχο του επιτυχημένου SUV για την επικείμενη παγκόσμια πρεμιέρα του. Το όχημα αυτό είναι ένα τελείως καινούργιο δημιούργημα, για του οποίου τον σχεδιασμό και τη δοκιμή οι μηχανικοί της Porsche επένδυσαν αδρά.

Δοκιμές

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην αγορά η Macan είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τη δεύτερη γενιά μοντέλων της που αυτήν τη φορά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Ως το πρώτο μοντέλο της Porsche με τη νέα τεχνολογία Premium Platform Electric (PPE), το SUV έρχεται να ταράξει τα νερά. Οι δοκιμές για τον άψογο συντονισμό όλων των στοιχείων και των συστημάτων είναι αντίστοιχα απαιτητικές. Η Porsche δίνει μεγάλη σημασία στις δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες χρησιμοποιώντας καμουφλαρισμένα πρωτότυπα. Ταυτόχρονα, οι προσομοιώσεις τόσο σε εικονική πραγματικότητα όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα παρέχουν όλο και πιο ακριβή αποτελέσματα, αποκτώντας ολοένα σημαντικότερο ρόλο στις δοκιμές. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια να γίνει μια νέα Porsche όχι μόνο πιο σπορ αλλά και πιο αποδοτική.

Οι ηλεκτροκινητήρες στη νέα Macan τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με μεικτή χωρητικότητα 100 kWh, από τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ενεργά έως και 95 kWh. Η αρχιτεκτονική στα 800 V της τεχνολογίας PPE στη νέα Macan επιτρέπει γρήγορη φόρτιση υψηλής απόδοσης που επιβεβαιώνεται μέσα από δοκιμές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης του οχήματος.

Η Porsche δημιούργησε τη νέα Macan εστιάζοντας ιδιαίτερα στη δυναμική οδήγηση που χαρακτηρίζει την Porsche, αλλά και σε μια οικεία αίσθηση ελέγχου του οχήματος. Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων κατέχουν κεντρική θέση στο πλαίσιο των δοκιμών. Στόχος κατά τα διάφορα στάδια των δοκιμών είναι ο συντονισμός των καινοτόμων στοιχείων και συστημάτων, καθώς και η διασφάλιση της λειτουργικής τους σταθερότητας και της ομαλής συνέργειας μεταξύ τους.

Porsche Porsche

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ψηφιακή εμπειρία σε μια BMW του μέλλοντος στην Έκθεση Τεχνολογίας CES 2024 – Γενετική τεχνητή νοημοσύνη, επαυξημένη πραγματικότητα και τηλεχειριζόμενη στάθμευση

Νέα γενιά ASX: Στην καρδιά της βασικής κατηγορίας «B-SUV»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας