Live:
Με πρωτοβουλία δυο γιατρών του «Αττικόν» και του διοικητή της δεύτερης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού δημιουργήθηκε ειδικών προδιαγραφών Πτέρυγα Covid-19 στο νοσοκομείο «Αγία Βάρβαρα».
Ρεπορτάζ: Αλεξία Σβώλου
Το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» γίνεται ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ στήριξης του ΕΣΥ στο λεκανοπέδιο Αττικής καθώς εδώ και ένα μήνα έχει δημιουργηθεί εκεί μία πτέρυγα Covid στρατηγικής σημασίας. Η πτέρυγα φιλοξενεί 30 νοσούντες και δίνει καθημερινά εξιτήρια σε ασθενείς που κερδίζουν τη μάχη συμμετέχοντας με όλες της τις δυνάμεις στον πόλεμο της πανδημίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ
Στην πτέρυγα αυτή εργάζονται έξι γιατροί και επιστημονικά υπεύθυνοι είναι δυο κορυφαίοι μας γιατροί από το νοσοκομείου «Αττικόν» που υπήρξαν και ιθύνοντες νόες του εγχειρήματος: ο καθηγητής παθολογίας Δημήτρης Μπούμπας και ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικές εταιρείας, καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης, μαζί με το διοικητή της δεύτερης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό. Οι δυο τους πηγαίνουν εκεί μαζί με τους άλλους γιατρούς και τους νοσηλευτές κα δίνουν έναν σκληρό αγώνα έχοντας να φροντίσουν κυρίως ανθρώπους ηλικιωμένους από γηροκομεία. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους υπάρχουν και νεότεροι ασθενείς οι οποίοι έχουν ένα ιδιαίτερο «προφίλ»: είναι άτομα με υποκείμενα χρόνια νοσήματα η άνοια, έχουν γενικά δυσκολία στην επικοινωνία και πρέπει να τύχουν μίας ιδιαίτερης φροντίδας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ιχνηλάτες της Covid 19 εν ώρα μάχης
«Προσφέρουμε αυτή την ιδιαίτερη φροντίδα και βοηθούμε να αποφορτιστούν οι κλινικές Covid των άλλων μεγάλων νοσοκομείων -δίνουμε δηλαδή την δυνατότητα να ελευθερωθούν πολύτιμες κλίνες στις άλλες κλινικές Covid» λέει ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο «Αττικόν» και στο νοσοκομείο «Αγία Βάρβαρα», μαζί με τον συνάδελφο του Δημήτρη Μπούμπα.
Μιλώντας για τους ήρωες του ΕΣΥ, πόσα άραγε συγχαρητήρια αξίζουν σε εκείνους τους μάχιμους γιατρούς που αφήνουν το πρώτο «μέτωπο» -την κλινική τους- για να πάνε και σε άλλο ενα «μέτωπο»;
Πραγματικά μόνο περηφάνια για το σθένος και την καλοσύνη αυτών των γιατρών…