22:20 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ο Καλογρίτσας «δείχνει» τον White Porscha

Ο Καλογρίτσας «δείχνει» τον White Porscha

Ούτε το 1/3 των καταστάσεων που βίωσε αλλά, κυρίως, των αποδείξεων που έχει στην κατοχή του δεν αποκαλύπτει μέσω του υπομνήματος το οποίο δημοσιεύτηκε και έχει ως παραλήπτη τις εισαγγελικές Αρχές που διερευνούν τις σκανδαλώδεις ενέργειες της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στηθεί ένα κανάλι που θα απηχεί πλήρως τις απόψεις του, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ρεπορτάζ Πέτρος Κουσουλός   

Μετά τον Νίκο Παππά, ο επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να προβεί σε νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα • Η εικονική σύμβαση με τους μεγιστάνες των κατασκευών και η «εξαφάνιση» (από τη CCC) του στελέχους-«κλειδιού»

Αυτό επισημαίνουν στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» πρόσωπα τα οποία πρόσκεινται στο περιβάλλον του επιχειρηματία και έχουν πλήρη γνώση του φακέλου που έχει στη φαρέτρα του ο έμπειρος εργολάβος. Οι νέες αποκαλύψεις – δια υπομνήματος- Καλογρίτσα προκάλεσαν – εύλογα – πολιτική αντιπαράθεση καθώς με επίσημο τρόπο ο επιχειρηματίας συνομολογεί ότι οι πρώην ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου με επικεφαλής τον Νίκο Παππά τον έχρισαν ως «μπροστινό» σε μια απίστευτη περιπέτεια πολιτικο-μιντιακής διαπλοκής που είχε άδοξο τέλος. Με φώναξαν εκμεταλλευόμενοι την ιδεολογία μου και επειδή ήμουν «καθαρό πρόσωπο», με έβαλαν μπροστινό και στο τέλος με άδειασαν, υποστηρίζει στο δια ταύτα του υπομνήματός του ο Καλογρίτσας, δικαιώνοντας τη δημοσιογραφική αποκάλυψη της «Μ» που τον Ιανουάριο του 2020 έφερε στο φως της δημοσιότητας όλα τα έγγραφα-ντοκουμέντα που αποκάλυπταν την εμπλοκή των «θρύλων» των κατασκευών, της οικογένειας Χούρι, στην προσπάθεια να στηθεί το ελληνικό Αλ Τζαζίρα με τις ευλογίες της πρώην κυβέρνησης και βιτρίνα τον κατασκευαστή.

ΚαλογρίτσαςΗ μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και προκύπτει από τα email, τις εικονικές συμβάσεις, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα κατατεθούν στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ήταν απλή: Προ του διαγωνισμού-φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε διακαώς τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού που θα απηχούσε πλήρως τις απόψεις του.


Παραφωνία

Σε αυτό το πλαίσιο βρήκαν στο πρόσωπο του Χρήστου Καλογρίτσα τον απόλυτο «εκπρόσωπο». Ιδεολόγος της Αριστεράς, επιστήθιος φίλος του Χαρίλαου Φλωράκη, ιδεολογικός «πατέρας» των τότε κυβερνώντων.

Η μοναδική παραφωνία αλλά και αδυναμία εκείνης της περιόδου ήταν ότι ο εργολάβος εκείνη την περίοδο είχε δεσμευμένους λογαριασμούς καθώς είχε ήδη ελεγχθεί από τις φορολογικές Αρχές.

Αναζητούνταν, λοιπόν, χρήματα. Και γι’ αυτό τον λόγο βρέθηκαν οι Χούρι που εκείνη την περίοδο είχαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί από τις φορολογικές Αρχές αλλά το κυριότερο – όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» – είχαν πειστεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε το καθεστώς που υπήρχε και αφορούσε εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό τον λόγο συμφωνήθηκε να τρέξει το project του ΣΥΡΙΖΑ Channel α λα Αλ Τζαζίρα με τη συμφωνία να προβλέπει ότι ο Καλογρίτσας θα έβαζε το «όνομα», οι κατασκευαστές τα λεφτά (25.000.000 ευρώ) και η πρώην κυβέρνηση την… τεχνογνωσία και φυσικά τους δοτούς δημοσιογράφους! Η ιστορία χάλασε, καθώς μέσω εικονικής σύμβασης η νεοσυσταθείσα εταιρεία Ι. Καλογρίτσας κατόρθωσε να εισπράξει 3.000.000 ευρώ από σύμβαση του Τοξότη με τη θυγατρική της CCC, Al Ghandi & Consolidated Contarctors International Company LLC, ως υπεργολαβία για έργο στην πόλη Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το πλέον παράδοξο είναι το γεγονός πως όχι μόνο το έργο δεν έγινε ποτέ αλλά ότι η θυγατρική της CCC δεν ανέλαβε ποτέ την εργολαβία, κάτι που προκύπτει τόσο από τα επίσημα έγγραφα όσο και από το υπόμνημα Καλογρίτσα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Ουαλίντ Σαλμάν, ο συνεργάτης των Χούρι που υπογράφει την εικονική σύμβαση προκειμένου να μεταφερθούν τα 3.000.000 ευρώ στον Τοξότη για να καταβληθεί η εγγύηση για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, «παραιτήθηκε» αιφνιδίως από την εταιρεία την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρόσωπο- «κλειδί», το οποίο είναι βέβαιο ότι θα καλούταν από την εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει για την εικονικότητα ή μη της υπεργολαβίας Καλογρίτσα στα Εμιράτα. ∆ικαστικές «πηγές» με τις οποίες επικοινώνησε η «Μ», ανέφεραν ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το εν λόγω στέλεχος «εξαφανίστηκε» τεχνηέντως -δια της παραιτήσεως- προκειμένου να μην υποστεί τη βάσανο της έρευνας. «Όπως και να έχει, οι επικεφαλής της CCC, Σάμερ και Ταουφίκ Χούρι, θα κληθούν να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί», επέμεναν οι ίδιες πηγές.

Μετά την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παππά, για τον οποίο η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή, μέσω του υπομνήματος Καλογρίτσα το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι ποιος είναι ο «White Porscha», δηλαδή το αμόλυντο ον όπως καταγράφεται σε email, στις 27 Αυγούστου 2016, του Φουάντ Χούρι προς τον Καλογρίτσα.

Συναντήσεις

Όπως έχει αποκαλύψει η «Μ», το συγκεκριμένο… ον δεν είναι άλλο από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν ενήμερος για το συγκεκριμένο project αλλά και ενώπιον του οποίου υπαγορεύθηκε η δήλωση «παραίτησης» του Ιωάννη Καλογρίτσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μετά την αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης. Είχε προηγηθεί το «ναυάγιο» με τους Χούρι αλλά και τα αποτυχημένα ραντεβού (με εντολή Μαξίμου) με τους Γιώργο Κουρή, Θόδωρο Κυριακού, ∆ημήτρη Κοντομηνά, Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανεύρεση χρημάτων. Από αυτά ο εργολάβος επέλεξε να αναφέρει μόνο τις συναντήσεις με Κοντομηνά και Μαρινάκη στο υπόμνημά του…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Καλογρίτσας-Χούρι: Η δικογραφία Κρέτσου και η διαδρομή των 3.000.000 ευρώ

 Καλογρίτσας-Χούρι: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η White Porscha;

 Oι εικονικές συµβάσεις, τα εµβάσµατα και η αλληλογραφία για να στηθεί το SYRIZA Channel

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας