0:16 Σάββατο 13 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ο Τσίμαρης που έμαθε ότι με τον Άδωνι δεν παίζουν

Ο Τσίμαρης που έμαθε ότι με τον Άδωνι δεν παίζουν

Με μία πολιτική απόφαση κάποιοι θα συμφωνούν, άλλοι θα διαφωνούν. Είναι η ουσία της δημοκρατίας. Αρκεί, βέβαια, να καταθέτουν και οι διαφωνούντες τα επιχειρήματά τους. Όχι απλώς να καταφεύγουν σε αοριστολογίες και σε αφορισμούς. Διότι, σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και τα ψήγματα δίκιου που μπορεί να έχουν σίγουρα θα τα χάσουν. Να, όπως συνέβη με τον τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Γιάννη Τσίμαρη.

Βγήκε ο βουλευτής Ιωαννίνων και απάντησε στον υπουργό Υγείας για τα απογευματινά ιατρεία. Τι κατάφερε; Να πιαστεί στα δίχτυα της αράχνης. Ναι, έτσι μοιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πολιτική. Όχι επειδή του αρέσει να υφαίνει ιστούς. Απλώς, έτσι μοιάζει η γνώση που συσσωρεύει από τη μελέτη πολιτικών φίλων και αντιπάλων.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ίδρυσε το ΕΣΥ και θα υπερασπιστεί τον δημόσιο, καθολικό και χωρίς ανισότητες χαρακτήρα του. Οι θέσεις μας για την ανασυγκρότηση του συστήματος είναι ξεκάθαρες.

Στο προγραμματικό μας σχέδιο ήδη υπάρχει η λειτουργία των ολοήμερων χειρουργείων. Η εφαρμογή τους προϋποθέτει την πρόσληψη απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των οργανικών θέσεων. Ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι προς όφελος συνολικά του ασθενούς, ενώ θα λειτουργούν πλήρως τα πρωινά χειρουργεία.

Η σύνδεση της  μεταρρύθμισης  του 2001 ουδεμία σχέση έχει με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς σήμερα. Κόστος που αυξάνει αντί να εξορθολογίζει την ιδιωτική δαπάνη. Οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Η θεσμοθέτηση των απογευματινών χειρουργείων, που προωθείται, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και η κυβέρνηση το γνωρίζει.

Οι επιστημονικοί φορείς της χώρας έχουν καταθέσει τις ενστάσεις τους με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο για την εφαρμογή του μέτρου με τον τρόπο που εισηγείται.

Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας την αδυναμία εφαρμογής του, προτίθεται να παραχωρήσει το δικαίωμα σε ιδιώτες να κάνουν χρήση των δημοσίων υποδομών. Άλλωστε, προ ημερών ο υπουργός το παραδέχτηκε σε σχετική συνέντευξή του.

Η συστηματική αποδυνάμωση του ΕΣΥ πλέον χρησιμοποιείται ως προμετωπίδα για την είσοδο των ιδιωτών, όπως έχει ήδη εφαρμόσει η κυβέρνηση και σε άλλα ζητήματα.

Ας απαντήσουν στους Έλληνες πολίτες για την ταμπακιέρα», ανέφερε ο Τσίμαρης.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπουργικής απόφασης. Και δεν θα το κάνουμε, επειδή προέχει η υγεία των πολιτών. Με όποιο κόστος. Ας βρεθεί ο τρόπος να χειρουργηθούν οι άνθρωποι που χρειάζονταν να υποβληθούν σε εγχειρήσεις και, όταν γίνουν καλά, ας δούμε αν ήταν σωστό, δίκαιο ή ακόμα και ηθικό το μέτρο του υπουργού Υγείας. Φυσικά, όλοι θέλουμε τη δωρεάν δημόσια υγεία. Όλοι έχουν πληρώσει γι’ αυτήν. Αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, τα προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία, άρα και με το ΕΣΥ, προκλήθηκαν πολύ πριν από την εμφάνισή του Αδώνιδος στην πολιτική ζωή γενικότερα και στην υγεία ειδικότερα. Με περισσότερους από 100.000 συνανθρώπους μας στις αναμονές για χειρουργεία, τι θα έπρεπε να κάνει ο Γεωργιάδης; Να βρει τρόπο να χειρουργηθούν οι άνθρωποι. Κι αυτό έπραξε! Όχι, μάλιστα, με δικό του νόμο.

Αναλαμβάνει το κόστος

«Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μας υιοθετώντας όλη τη φρασεολογία της άκρας Αριστεράς για “ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ” κ.λπ. Ακριβώς από κάτω θα διαβάσετε το άρθρο 9, του Νόμου 2889/2-3-2001. Εκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Υγείας τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο καθιέρωνε τα απογευματινά επ’ αμοιβή ιατρεία, που πρόλαβε να τα λειτουργήσει, και τα απογευματινά χειρουργεία που δεν πρόλαβε. Εμείς θα μπορέσουμε όμως τώρα να τα υλοποιήσουμε. Εγώ για το ΠΑΣΟΚ, κόμμα με το οποίο βρέθηκα στην ίδια κυβέρνηση και του πιστώνω τη μάχη για να μείνει η χώρα μας στην ΕΕ, θλίβομαι. Κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ το οραματίζεται ο νυν αρχηγός του, εξ ου και τα ποσοστά! Να προσθέσω ότι την εν λόγω διάταξη δεν την τροποποίησε/αντικατέστησε/κατήργησε ούτε η εθνοσωτήριος και μνημονιοκτόνος κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και γι’ αυτό ισχύει έως σήμερα», ανέφερε ο Άδωνις.

Καταλάβατε γιατί αναφερθήκαμε στον ιστό της αράχνης; Ο Τσίμαρης, όπως και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θυμούνται τόσο όσο! Ο Γεωργιάδης, όμως, έχει εντρυφήσει στην πολιτική. Έχει καταπιαστεί με όσα άλλοι θεωρούσαν αδιάφορα. Μη βιαστούν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι θυμήθηκε τον νόμο του Αλέκου Παπαδόπουλου για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του. Ο Άδωνις έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τον άλλοτε πρωτοκλασάτο υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Στις 31 Αυγούστου 2013, κατά την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, είχε επισκεφτεί τον ασθενή Αλέκο Παπαδόπουλο για να μάθει πώς εξελισσόταν η υγεία του. Είπαμε, με τον Άδωνι σε θέματα πολιτικής δεν μπορεί να παίζει κάποιος. Το έμαθε και ο Τσίμαρης. Διότι, πολύ απλά, ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει το κόστος των πράξεών του, επειδή πρώτα τις έχει μελετήσει καλά!

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγία Βαρβάρα: Στον εισαγγελέα ο 69χρονος – Διαψεύδει τους ισχυρισμούς ο αστυνομικός γιος του

Πώς έγινε η δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα – Σκότωσε τον γαμπρό του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας