16:42 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Παραλίγο σύγκρουση πολεμικού πλοίου της Κίνας με αντιτορπιλικό των ΗΠΑ (Βίντεο)

Παραλίγο σύγκρουση πολεμικού πλοίου της Κίνας με αντιτορπιλικό των ΗΠΑ (Βίντεο)

Βίντεο με την παραλίγο σύγκρουση κινέζικου πολεμικού πλοίου με αμερικανικό αντιτορπιλικό στα ανοιχτά της Ταϊβάν έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τη Δευτέρα. Σε αυτό καταγράφεται η στιγμή που το πολεμικό πλοίο της Κίνας κάνει επικίνδυνο ελιγμό και περνάει σε απόσταση μόλις 140 μέτρων από την πλώρη αντιτορπιλικού των ΗΠΑ.

Το περιστατικό που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και θερμό επεισόδιο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, έγινε το Σάββατο και ήταν το δεύτερο στην περιοχή μέσα σε μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Guardian, το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, USS Chung – Hoon και η καναδική φρεγάτα HMCS Montreal έκαναν περιπολία στο Στενό της Ταϊβάν, στο οποίο η Κίνα θεωρεί ότι έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Ξαφνικά στην περιοχή εμφανίστηκε πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό της Κίνας. Οπως μπορείτε αν δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το κινεζικό πολεμικό πλοίο φαίνεται να αναπτύσσει ταχύτητα και να περνάει κοντά από την πλώρη του USS Chung-Hoon.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ το USS Chung-Hoon διατήρησε την πορεία του, αλλά κατέβασε την ταχύτητά του στους 10 κόμβους «για να αποτραπεί η σύγκρουση». Οι Αμερικανοί λένε επίσης ότι οι ενέργειες της Κίνας παραβιάζουν τους θαλάσσιους κανόνες ασφαλούς διέλευσης στα διεθνή ύδατα.

«Η διέλευση του Chung-Hoon και του Montreal μέσω του Στενού της Ταϊβάν καταδεικνύει τη συνδυασμένη δέσμευση ΗΠΑ – Καναδά για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο – Ειρηνικό», δήλωσαν οι Αμερικανοί. «Ο στρατός των ΗΠΑ πετά, πλέει και λειτουργεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταϊβάν: Η Κίνα δεν θέλει πόλεμο, δηλώνει ο ιδρυτής της Foxconn και υποψήφιος πρόεδρος

Κίνα: Δηλώνει ανυποχώρητη στο θέμα της Ταϊβάν, προειδοποιεί τη Δύση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας