23:53 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα- Διοικητής Καραμανδάνειου: "Όλα συνέβησαν όταν η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο" - Επιβεβαίωση της ΜΠΑΜ (βίντεο)

Πάτρα- Διοικητής Καραμανδάνειου: "Όλα συνέβησαν όταν η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο" - Επιβεβαίωση της ΜΠΑΜ (βίντεο)

Πάτρα: Ο  διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” επιβεβαίωσε αυτό που είχε αποκαλύψει αποκλειστικά η “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” σε δύο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη τα οποία δημοσιεύτηκαν στις 27/2/22  και στις 13/3/22

Όπως είπε η Τζωρτζίνα επρόκειτο να πάρει εξιτήριο και τότε συνέβησαν όλα. Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ της ΜΠΑΜ  στις 13/3/22 γράφαμε χαρακτηριστικά:  “Θεράποντες ιατροί από το Καραμανδάνειο , μίλησαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία και προκλήθηκε η ανακοπή της 9χρονης που την άφησε τετραπληγική. Μεταξύ άλλων αποκάλυψαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μετέφερε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι παρουσιάζει σπασμούς,πράγμα που ποτέ δεν αποδείχθηκε στις αναλυτικές εξετάσεις που έκανε το άτυχο κορίτσι. Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου η 9χρονη επρόκειτο να πάρει εξιτήριο ,όμως ξαφνικά έκανε εμετό οπότε την κράτησαν στο νοσοκομείο. Τότε την κράτησαν μέσα. Η μητέρα στη συνέντευξη της στο  ΣΤΑΡ είχε πει ότι έπαθε γαστρεντερίτιδα.”

Ο διοικητής του Καραμανδάνειου Παύλος Αθανασόπουλος μίλησε ακόμα για την διαζεπάμη και το υπόθετο που βρέθηκε στο συρτάρι του δωματίου όπου νοσηλευόταν το άτυχο κορίτσι.

 

Η ΜΠΑΜ της 27ης Φεβρουαρίου 2022

Το ρεπορτάζ της ΜΠΑΜ στις 27 Φεβρουαρίου

 

«Ενημερώσαμε»

«Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι κάτι γίνεται. Σκέφτηκα μήπως του δίνουν κάτι, γι’ αυτό και ενημερώσαμε τη μονάδα που μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τους είπαμε να κάνουν τοξικολογική εξέταση. Δεν ήταν φυσιολογικό…» σημειώνει στην «Μ» γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»(ΜΠΑΜ 27/2/22).

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η στάση της μητέρας του 9χρονου κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές. «Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή το κοριτσάκι, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν για να ζητήσουν απλά πράγματα, όπως αλλαγή ορού ή νέα σεντόνια.

Με το που έφτασε η νοσοκόμα στο δωμάτιό της, η μητέρα βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας «ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα». Το είπε μάλιστα με μια ηρεμία που δεν θεωρείται φυσιολογική, δεδομένου ότι είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου και περιγράφει. «Η νοσοκόμα που πήγε στο δωμάτιο αντίκρισε την 9χρονη μελανιασμένη και άρχιζε να φωνάζει έντρομη. Όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί, το παιδί ήταν πρακτικά νεκρό. Δεν είχε σφίξη. Είχε μυδρίαση, ο εγκέφαλος ήταν νεκρός».

 

 

Όπως μας εξηγεί, ο λόγος που έγινε ανάνηψη επί 55 ολόκληρα λεπτά, πράγμα που δεν γίνεται συνήθως, ήταν λόγω της ιστορίας αυτών των παιδιών. «Είχαν χαθεί άλλα δύο και ήταν το τελευταίο της οικογένειας. Ο εμπειρότατος αναισθησιολόγος που έκανε την ανάνηψη το είχε βάλει πείσμα! Έλεγε ‘‘δεν θα σε αφήσω να φύγεις’’».
Η καρδιά του παιδιού ανταποκρίθηκε. Δεν φαίνεται να υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα αν μετά από ανοξία η καρδιά «παίρνει μπροστά» (σ.σ.: Η ανοξία είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν το σώμα ή ο εγκέφαλος ενός ατόμου σταματά να παίρνει οξυγόνο και μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής, ακόμα και απειλητική για τη ζωή).

 

 

Η 9χρονη Τζωρτζίνα που χάθηκε τόσο πρόωρα

Γιατρός: “Όταν κάποιος έχει καρδιολογικό πρόβλημα και η καρδιά σταματάει, είναι και αυτή που «δεν θα πάρει εύκολα». Η καρδιά της Τζωρτζίνας όμως λειτούργησε «ανεξάρτητα από το τι είχε δημιουργηθεί στον εγκέφαλο από την ανοξία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα το κορίτσι. Είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις, την παρακολουθούσαμε». Όπως πρόσθεσε, η μητέρα τους είχε πει ότι η Τζωρτζίνα είχε κάνει ένα επεισόδιο σπασμών, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις «ούτε εμφάνισε κάτι κατά τη νοσηλεία της σε εμάς. Καρδιολογικά η κατάσταση της ήταν εξαιρετική. Η ακτινογραφία θώρακος ήταν καθαρή, ο υπέρηχος κοιλίας επίσης καλός. Εργαστηριακά δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Είναι λίγο περίεργη ιστορία, δεν είθισται να σου κάνει ανακοπή ένα παιδί έτσι στα καλά καθούμενα…» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας