12:26 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ψάχνουν δολοφονίες "νονών" πίσω από το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Ψάχνουν δολοφονίες "νονών" πίσω από το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Τις σχέσεις μελών του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών κακοποιών με δολοφονίες «κεφαλών» του οργανωμένου εγκλήματος αναζητούν υπό πλήρη μυστικότητα τα στελέχη της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια και την εισαγγελία.

του Μιχ. Ι. Ασημάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz.gr στο υπόμνημα των 500 σελίδων που είχε επιδώσει προσωπικώς τον περασμένο Μάιο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνονται ονόματα «νονών» της νύχτας και συνεργών τους οι οποίοι φιγουράρουν στη σπείρα των επίορκων αστυνομικών είτε ως πελάτες είτε ως «πλασιέ», με την έννοια της αναζήτησης εγκληματιών που ήθελαν να νομιμοποιηθούν αγοράζοντας ταυτότητες – διαβατήρια με 30-50 χιλιάδες ευρώ.

Ιδιαίτερα επισκοπούνται οι εκτελέσεις ενός 60χρονου και ενός 50χρονου, τον Ιανουάριο του 2018 και τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, οι οποίοι διατηρούσαν μακρά φιλία και συνεργάζονταν επαγγελματικά. Πιθανολογείται ότι «γαζώθηκαν» εκτελεστές που εξασφάλισαν τη διαφυγή ή την παραμονή τους με «χαρτιά» από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, περιοχή στην οποία ο ένας δραστηριοποιούνταν με μάντρες φορτηγών, γερανοφόρων κτλ.

Κατά τις ίδιες πηγές, εμπλεκόμενος αστυνομικός με το παρατσούκλι «Μπόχας» ή «Βρώμας» είναι συγγενής ενός 65χρονου από το Χαϊδάρι που κατά το παρελθόν ήταν ο φόβος και τρόμος των δυτικών προαστείων ελέγχοντας το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο άνθρωπος αυτός έχει εξαφανιστεί από το 2019 μετά τη δολοφονία του «τραπεζίτη» Δ. Μάλαμα. Ο Μάλαμας τη στιγμή της εκτέλεσης του συνοδεύονταν από αστυνομικούς κατά παράβαση βέβαια των κανόνων της υπηρεσίας τους. Οι χαμηλόβαθμοι αυτοί αστυνομικοί φαίνεται πως διατηρούσαν έως πρόσφατα διαύλους επικοινωνίας με τον επίορκο συνάδελφο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλαστές ταυτότητες: Ο “εγκέφαλος” με την εξαφανισμένη κόρη, ο διοικητής του Α.Τ. Ασπροπύργου και οι συνομιλίες (όλη η δικογραφία)

Πλαστά διαβατήρια: Ποινική δίωξη σε βάρος 20 προσώπων

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας