22:05 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Άλλα τρία πλοιάρια με συνολικά 136 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν τα ραντάρ της Δημοκρατίας, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας της Κύπρου προσέγγισαν τα πλοιάρια και τα οδήγησαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ήταν οι πλοηγοί των πλοιαρίων. Την Τρίτη οι τρεις θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους, όπως αναφέρει το ΡΙΚ.

Μετά τη μαζική άφιξη μεταναστών δια θαλάσσης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε για το πρωί τη Τρίτης το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα εξεταστούν επιπρόσθετα μέτρα για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Οπως μεταδίδεται από το ΡΙΚ, στη συνεδρία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ υποσχέθηκε να «λάβει υπόψη» τις ανησυχίες των ΗΠΑ

Περού: Μαζικές παραιτήσεις υπουργών εν μέσω «Rolexgate»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας