4:55 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Τέμπη - Προφυλακίστηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ: “Είναι μία απόφαση σκοπιμότητας. Δεν έχει καμία ευθύνη”, λέει ο δικηγόρος του

Τέμπη - Προφυλακίστηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ: “Είναι μία απόφαση σκοπιμότητας. Δεν έχει καμία ευθύνη”, λέει ο δικηγόρος του

Προφυλακίστηκε ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την απολογία του για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Τι φέρεται να είπε ο ίδιος ο επιθεωρητής και τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας

“Είναι μία απόφαση σκοπιμότητας. Δεν έχει καμία ευθύνη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Γλύκας μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες των σταθμαρχών, φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Σε υπόμνημα περίπου 100 σελίδων, στην απολογία του, ο επιθεωρητής φέρεται να υποστηρίζει ότι εκείνος έβγαλε τις βάρδιες, αλλά τονίζει πως δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι οι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους, ούτε για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο ίδιος προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση έδινε ο διευθυντής κυκλοφορίας.

Ο επιθεωρητής φέρεται να ρίχνει ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση, για την οποία ο ίδιος λέει ότι δεν είχε λάβει γνώση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας