Βατοπέδι Ζακύνθου: Δικαστικές κινήσεις a la carte απασχολούν τον Άρειο Πάγο

Βατοπέδι Ζακύνθου: Δικαστικές κινήσεις a la carte απασχολούν τον Άρειο Πάγο

Το ενδιαφέρον της ηγεσίας του Αρείου Πάγου έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» σχετικά με τον ρόλο τον οποίο έχουν διαδραματίσει δύο πρώην ανώτατα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την υπόθεση πώλησης 15.000 στρεμμάτων στη Βορειοδυτική Ζάκυνθο από τον ιδιώτη, Γεώργιο Χάρο, στους αγοραστές της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ οι οποίοι φέρονται να εκπροσωπούν τον πρώην εμίρη του Κατάρ, Αλ Θανί. Αγαπητέ μου αναγνώστη και αναγνώστρια πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσώδη υπόθεση με πλούσιο παρασκήνιο, σε πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό επίπεδο. Ξέρω τι σου λέω! Είναι προφανές ότι οι αποκαλύψεις της «Μ» προκάλεσαν ταραχή σε πολλά πρόσωπα. Κυρίως τους εμπλεκόμενους. Αλλά και τους πολιτικούς του προστάτες.

Όπως προκάλεσαν και το ενδιαφέρον του Αρείου Πάγου. Όπως πληροφορούμαι, τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, όσο και ο Πρόεδρος, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο έχουν προσεγγίσει συνάδελφοί τους τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τόσο διάφοροι εισαγγελείς αλλά κυρίως οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου οι οποίοι εξέδωσαν προδικαστική απόφαση, δικαιώνοντας, εν μέρει, τον Χάρο. Σημειώνεται ότι, όπως έχουμε αποκαλύψει, η ανάκριση με κατηγορούμενα επτά συνολικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΠΙΜΑΝΑ, ολοκλήρώθηκε με την ειδική ανακρίτρια κα Μαρίνα Μπόζνου να αποστέλει το σύνολο της δικογραφίας στην εισαγγελική Αρχή.

Η υπόθεση χρεώθηκε στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Καραμανώλη η οποία μέσα σε 20 ημέρες κατόρθωσε όχι μόνο να μελετήσει το σύνολο της δικογραφίας αλλά και να συντάξει πρόταση προς το Συμβούλιο. Στην πρότασή της η κα Καραμανώλη προτείνει την απαλλαγή και των επτά κατηγορουμένων (!) αναπτύσσοντας πάντως ένα σκεπτικό το οποίο σηκώνει μεγάλη συζήτηση… Όπως πληροφορούμαι (σχετικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε προσεχώς) ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ως έγκυρο έγγραφο έναν ενετικό τίτλο ο οποίος μάλιστα ουδέποτε μεταφράστηκε καθώς οι συμβολαιογράφοι δήλωσαν αδυναμία! Εκείνο το οποίο πραγματικά μου κάνει εντύπωση είναι το χρονικό διάστημα-ρεκόρ στο οποίο κατόρθωσε η αντεισαγγελέας να μελετήσει την ογκωδέστατη και ιδίως ενδιαφέρουσα δικογραφία και φυσικά να συντάξει την πρότασή της η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική προς το δικαστικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή –επειδή όλοι σε αυτή τη χώρα ζούμε- θέλω να μεταφέρω και ένα μήνυμα προς τον αξιαγάπητο πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ και νομικό συμπαραστάτη των επενδυτών, Σπύρο Σαγιά.

Την επόμενη φορά που θα σκεφτεί να εκδώσει ανακοίνωση, εμπλέκοντας την «ΜΠΑΜ» σε παιχνίδι συμφερόντων να το σκεφτεί διπλά. Εμείς με την μαγκιά μας και τον παρά μας κάνουμε κουμάντο σε αυτό το φύλλο το σπάει το κατεστημένο των καθοδηγούμενων ειδήσεων που επιτάσσουν οι οικονομικές συνθήκες, η δημοσιογραφική αθλιότητα και οι χρεοκοπημένοι εκδότες. Ο ίδιος αλλά και οι εντολείς του είναι σε θέση να γνωρίζουν σε ποιους (τηλεαστέρες και… ερευνητές) να απευθυνθούν σε περίπτωση που θέλουν να βρουν μίσθαρνα όργανα και «παπαγαλάκια» της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας. Άλλωστε τα πάντα φέρονται να έχουν καταγραφεί και –κατά πληροφορίες- είναι σε γνώση των πρώην συντρόφων του και των πολιτικών του προϊσταμένων!

Διαβάστε επίσης: Ο Σπύρος Σαγιάς, η PIMANA, οι καλικάντζαροι, οι απατεώνες και τα «τσουλιά» 

 

Σχόλια