23:50 Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βλέπουν «δάκτυλο» Φλωρίδη

Βλέπουν «δάκτυλο» Φλωρίδη

Για τις 7 Μαρτίου 2024 έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν στον εφέτη-ανακριτή Λάρισας τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, καθώς και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Φλωρίδη

Η συγκεκριμένη δίωξη αφορά την επίμαχη σύμβαση 717 (γι’ αυτή την υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις και από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με τις απολογίες να έχουν οριστεί την 28η Φεβρουαρίου στην ανακρίτρια κ. Σαλάππα), καθώς κατά την κρίση των δικαστικών αρχών, εάν είχε ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 δεν θα είχε οριστεί ως υπεύθυνος βάρδιας από τον αρμόδιο προϊστάμενο ο μοιραίος σταθμάρχης, Βασίλης Σαμαράς, οι παραλείψεις του οποίου προκάλεσαν το σοκαριστικό δυστύχημα.

Οι νέες διώξεις έχουν προκαλέσει την μήνιν των κατηγορουμένων (δηλαδή των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ), καθώς πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση βλέπουν πολιτικό δάκτυλο, με ορισμένους εξ αυτών να κατονομάζουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Την ίδια στιγμή, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για ποιον λόγο η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σκανδαλώδη σύμβαση επεκτάθηκε μέχρι το 2020 και δεν ακούμπησε το σήμερα…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας

Έγκλημα και ΜΜΕ: Ένα σπουδαίο συνέδριο στην Κύπρο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας