16:05 Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Οι Χούτι της Υεμένης δήλωσαν ότι ανέβαλαν την απελευθέρωση περίπου 100 κρατουμένων που ανήκουν σε κυβερνητικές δυνάμεις για την Κυριακή, αφού προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι, Αμπντούλ Καντέρ αλ Μουρτάντα, δήλωσε στο X ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από «τεχνικούς λόγους».  Ο Μουρτάντα δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε αυτό που αποκάλεσε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία».

Οι Χούτι, ένα κίνημα ευθυγραμμισμένο με το Ιράν που ελέγχει μέρος της Υεμένης, απελευθέρωσαν για τελευταία φορά αιχμαλώτους τον Απρίλιο του 2023 σε μια ανταλλαγή 250 Χούτι με 70 κυβερνητικές δυνάμεις. Η Υεμένη έχει εμπλακεί σε χρόνια εμφυλίου πολέμου που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει αφήσει εκατομμύρια πεινασμένους.

Οι Χούτι είναι οι de facto κυρίαρχοι στη βόρεια Υεμένη, ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εκπροσωπείται από το Συμβούλιο Πολιτικής Ηγεσίας, το οποίο σχηματίστηκε υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι και ανέλαβε την εξουσία από τον εξόριστο πρόεδρο της Υεμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικός απολογισμός από την κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουϊνέα – Ανασύρθηκαν τρεις νεκροί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού αγνοουμένων

Welt: Η Χαμάς σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας