4:38 Τετάρτη 29 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Οι απαγωγές στην Ελλάδα - Ιστορία που κρατάει χρόνια

Οι απαγωγές στην Ελλάδα - Ιστορία που κρατάει χρόνια

Θύματα απαγωγείς έχουν πέσει γνωστοί επιχειρηματίες στο παρελθόν, με τους δράστες να εισπράττουν αστρονομικά ποσά για την απελευθέρωσή τους. Με αφορμή την πρόσφατη απαγωγή – σοκ που προκάλεσε το απίστευτο θρίλερ που αποκαλύφθηκε την Κυριακή, όπου απαγωγείς κρατούσαν για 10 ημέρες στα χέρια τους μια 27χρονη φοιτήτρια, κόρη του γενικού αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης Τάσου Μητσώνη και ανιψιά του προέδρου της ομάδας Γιάννη Καϋμενάκη.

apagogh

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Τρεις από τις απαγωγές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο ήταν του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά και η απόπειρα απαγωγής του αρτοβιομηχάνου Μανώλη Καραμολέγκου, ενώ μια που δεν είχε ευτυχή κατάληξη ήταν αυτή του 17χρονου Μαρσελίνο.

Αγία Βαρβάρα 18 Μαρτίου 1990

assets_LARGE_t_420_54121044.jpg

Ο 17χρονος Γιάννης Τσατσάνης, ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας, γνωστός και ως Μαρσελίνο, εξαφανίζεται από το σπίτι του. Δύο μέρες αργότερα, ο πατέρας του δέχεται ένα τηλεφώνημα. «Θέλουμε 150.000.000 δραχμές για να σου δώσουμε πίσω τον γιο σου».

Ο Γιώργος Τσατσάνης, πατέρας του θύματος, μάζεψε 50 εκατομμύρια δραχμές και έκλεισε ραντεβού με τους απαγωγείς στις 21 Απριλίου. Είχε ειδοποιήσει και την Αστυνομία αλλά δεν ήρθε κανείς. «Εσύ πολύ μιλάς» του είπαν αργότερα. Τραγική κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν η δολοφονία του παιδιού του. Τρεις μήνες μετά την απαγωγή, το σώμα του βρέθηκε θαμμένο σε μια στάνη.

Θεσσαλονίκη 9 Ιουνίου του 2008 

22-12-thumb-large.jpg

Για δεκατρείς ολόκληρες μέρες οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον επιχειρηματία Γιώργο Μυλωνά που έχει απαχθεί από τρεις πάνοπλους κουκουλοφόρους που ήταν κρυμμένοι στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του βιομηχάνου.

Με γρήγορες κινήσεις οι κακοποιοί έβαλαν τον επιχειρηματία στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και διέφυγαν, ενώ άφησαν τη σύζυγό του ελεύθερη. Εγκέφαλος της απαγωγής όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Οι απαγωγείς κρατούσαν τον «βασιλιά» του αλουμινίου όμηρο σε μονοκατοικία έξω από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας λύτρα από τη σύζυγό του. Τελικά, αφού πήραν το αστρονομικό ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ, τον άφησαν ελεύθερο.

Βούλα  12 Ιανουαρίου του 2009 

ppkater.jpg

Ένα βανάκι κλείνει το δρόμο στο πολυτελές αυτοκίνητο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Τρεις γεροδεμένοι άνδρες, κατεβαίνουν από το όχημά τους, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας  όπλα. Όπως περιγράφει ο επιχειρηματίας, τον άρπαξαν και τον  έβαλαν στο βαν. Τον πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος. 192 ώρες κράτησε η απαγωγή του. Η σύζυγος του δίνει 30 εκ. ευρώ, στους απαγωγείς και για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.

Γέρακας 14 Ιανουάριου 2014

ImageHandler.jpg

16 ολόκληρες ώρες βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος. Η απαγωγή του αρτοβιομήχανου έγινε την ώρα που επέστρεφε μόνος με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του. Ο αναβάτης μιας μηχανής που προπορευόταν προφασίστηκε ατύχημα  και έπεσε με την μοτοσικλέτα του μόλις λίγα μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο του 57χρονου επιχειρηματία.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος σταμάτησε και κατέβηκε για να βοηθήσει όταν ξαφνικά τον πλεύρισε ένα αυτοκίνητο. Οι δράστες κατέβηκαν όρμησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον επιχειρηματία που αντιστάθηκε.

Οι απαγωγείς ζητάνε λύτρα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Επί 12 ώρες ο επιχειρηματίας βρίσκονταν στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου που κινούνταν συνεχώς. Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Κερατέας ο επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει έναν από τους απαγωγείς ότι ήταν μάταιο να συνεχίσει την ομηρία και ότι θα ήταν καλό να παραδοθεί στην αστυνομία όπως και έγινε.

πηγή: star.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας