12:04 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Α. Μ. Ασημακοπούλου: Δεν έχω πάρει τίποτα από το υπουργείο Εσωτερικών που να έχει σχέση με απόδημους και επιστολική ψήφο

Α. Μ. Ασημακοπούλου: Δεν έχω πάρει τίποτα από το υπουργείο Εσωτερικών που να έχει σχέση με απόδημους και επιστολική ψήφο

Θέση για την υπόθεση με τα email που εστάλησαν σε Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού πήρε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ξεκαθαρίζοντας πως «τίποτα δεν έχω πάρει από το υπουργείο Εσωτερικών που να έχει σχέση με τους απόδημους, με την επιστολική ψήφο. Δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως»

«Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι εγώ κάνω τη δουλειά μου και η δουλειά μου ως ευρωβουλευτής είναι να προτρέπω ανθρώπους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Έστειλα ένα email σε ανθρώπους που είχα βρει τα στοιχεία τους, είμαι 12 χρόνια στην πολιτική και 5 χρόνια ευρωβουλευτής, έστειλα ένα newsletter, το οποίο έλεγε ότι “σας προτρέπω να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, αλλά αν θέλετε να ξέρετε τις δικές μου δραστηριότητες και να σας ενημερώνω, πατήστε ένα κουμπί που λέει εγγραφή, για να παίρνετε το μηνιαίο μου newsletter”», είπε αρχικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Με κατηγορούν ότι μου δώσανε κάτι από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν μου έχουν δώσει τίποτε από το υπουργείο. Το 2019 που ήμουνα υποψήφια, όπως όλοι οι υποψήφιοι, μου δώσανε τους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θα μπορούσα να πάρω τώρα υλικό από το υπουργείο, γιατί το υλικό αυτό δίνεται όταν είσαι υποψήφιος, δηλαδή πρέπει να ανακοινωθεί ότι είσαι υποψήφιος και μετά κάνεις μια αίτηση και λες «είμαι υποψήφια και θέλω τον κατάλογο». Τίποτα δεν έχω πάρει από το υπουργείο Εσωτερικών που να έχει σχέση με τους απόδημους, με την επιστολική ψήφο. Δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως», τόνισε στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ερωτηθείσα τι αφορούσε η δήλωσή της «έχω πάρει τα νομίμως από το υπουργείο Εσωτερικών», απάντησε: «Αφορά το ’19, όταν ήμουν υποψήφια ευρωβουλευτής και όπως όλοι οι υποψήφιοι».

Στην ερώτηση πού βρήκε τα emails των αποδήμων, απάντησε: «Όπου τα βρίσκει όλο το πολιτικό σύστημα, έρχεται ένας άνθρωπος σε επαφή μαζί μου και μου δίνει την κάρτα του. Βρίσκω μια λίστα στο internet επιφανών πχ οδοντιάτρων στο Βέλγιο, ψάχνουμε για ελληνικά ονόματα στο internet πάντως όχι από το υπουργείο Εσωτερικών».

Στη συνέχεια, ερωτηθείσα τι απαντάει στους δύο ευρωβουλευτές που θέτουν το θέμα στην Ευρωβουλή και στα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή, ανέφερε: «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Έχω αντιπαρατεθεί με όλη αυτή την ομάδα η οποία θέλει να δημιουργήσει θέματα κράτους δικαίου, έχω υπάρξει πολύ προβεβλημένη σε αυτή μου την αντίδραση. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πάλι ένα θέμα κράτους δικαίου».

«Από το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνονται προσωπικά δεδομένα στους υποψήφιους ποτέ και εγώ από το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα εκτός από το νομίμως δοσμένο υλικό το οποίο δίνουν σε κάθε υποψήφιο που δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας. Το μόνο στο οποίο σε διευκολύνει αυτό είναι να ξέρεις αν άνθρωποι οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί σου όντως ψηφίζουν, τίποτε άλλο. Όλη αυτή η παραφιλολογία ότι επειδή εγώ έστειλα για την επιστολική ψήφο και την ίδια μέρα έστειλε και το υπουργείο, το υπουργείο μου είχε δώσει τη λίστα είναι μια κακόβουλη φιλολογία η οποία δεν έχει στόχο να πλήξει μόνο εμένα πρωτίστως έχει στόχο να πλήξει τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Και το κάνουν αυτό διότι ξέρουν ότι οι απόδημοι είναι όλοι εκνευρισμένοι με την αντιπολίτευση που δεν ήθελαν να τους δώσουν αυτό το δικαίωμα και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Από το υπουργείο Εσωτερικών εγώ δεν έχω πάρει τίποτα που να έχει σχέση με απόδημους και με την επιστολική ψήφο και ποτέ προσωπικά δεδομένα κανενός, έχω πάρει μόνο αυτό που νομίμως δικαιούται κάθε υποψήφιος το 2019 έκτοτε τίποτε», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μαζικά mail της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Κασσελάκης για τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων: Τίποτα δε θα μείνει κρυφό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας