3:21 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία για σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου και αύριο Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να σφυροκοπά τη χώρα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία για σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου και αύριο Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, η οποία έχει προαναγγείλει και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών θα ξεκινήσουν στις 6 π.μ. της Τετάρτης (8/2) και αναμένεται να λήξουν στις 6 π.μ. της Παρασκευής (10/2).

Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα -προ τριμήνου- τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία,τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας