10:05 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ορκωμοσία δικαστικών υπαλλήλων εισαχθέντων στην ΕΣΔι

Ορκωμοσία δικαστικών υπαλλήλων εισαχθέντων στην ΕΣΔι

Ο αγιασμός και η ορκωμοσία της 2ης εκπαιδευτικής σειράς των εισαχθέντων στην ΕΣΔι δικαστικών υπαλλήλων τελέστηκε στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Κατά την ορκωμοσία παρευρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες, τη διοίκηση, τους δικαστές, τους καθηγητές, καθώς και το προσωπικό της ΕΣΔι για το έργο που επιτελούν και επισήμανε ότι «η εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης στην xώρα μας», ενώ τόνισε στη συνέχεια ότι στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η βελτίωση και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο οποίος αναλύεται σε 4 άξονες: 1) κατασκευή νέων και επισκευή υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων, 2) θεσμικές παρεμβάσεις, 3) ψηφιακή Δικαιοσύνη και 4) επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης, με την πρόσληψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. Σημείωσε δε, ότι ήδη έχουν προσληφθεί συνολικά 535 δικαστικοί υπάλληλοι.

Κατά το 2024 θα συνεχιστούν από την ΕΣΔι τα επιμορφωτικά σεμινάρια σε εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους όλων των δικαστηρίων και των Εισαγγελιών.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος (2023), παρακολούθησαν τα σεμινάρια 678 δικαστικοί γραμματείς, ενώ για το τρέχον έτος, 2024, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση 12 νέων επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δικαστικούς υπαλλήλους, με θέματα που άπτονται των καθηκόντων τους, όπως η οργάνωση και διαχείριση της υπηρεσίας, οι κανόνες δεοντολογίας, η διαχείριση του χρόνου κατά την άσκηση της εργασίας τους, η επικοινωνιακή ικανότητα και οι ψηφιακές δεξιότητες.

Δικαστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεφαλονιά: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο Αλβανοί που μαχαίρωσαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν

Αποκάλυψη: Η απολογία (λέξη προς λέξη) του 18χρονου αδελφοκτόνου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας