20:46 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Παιδική κακοποίηση online: Παρατείνεται η ισχύς των κανόνων έως το 2026

Παιδική κακοποίηση online: Παρατείνεται η ισχύς των κανόνων έως το 2026

Οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου συμφώνησαν να δοθεί προσωρινή παράταση στην εξαίρεση από το ηλεκτρονικό απόρρητο που επιτρέπει τον εθελοντικό εντοπισμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) στο διαδίκτυο. Η εξαίρεση θα παραταθεί έως τις 3 Απριλίου 2026.

Κατά τις διαπραγματεύσεις, οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι η παράταση θα περιοριστεί χρονικά στο απολύτως απαραίτητο. Οι συννομοθέτες δεσμεύονται να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το μακροπρόθεσμο νομικό πλαίσιο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο και την αποφυγή περαιτέρω παρατάσεων της προσωρινής εξαίρεσης.

Η εισηγήτρια Birgit Sippel (Σοσιαλιστές, Γερμανία) τόνισε ότι «Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αποτελεί φρικτό έγκλημα και πρέπει να αποτρέψουμε τη διάδοση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο». Η προσωρινή συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο για να τεθεί ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση του TikTok για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των ανηλίκων βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA)

Ρωσία: Οι ερευνητές θα εξετάσουν τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι για τουλάχιστον “14 ημέρες”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας