3:50 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ποια προγράμματα «τρέχουν» σε όλη την Ελλάδα από τη ΔΥΠΑ

Ποια προγράμματα «τρέχουν» σε όλη την Ελλάδα από τη ΔΥΠΑ

Ποια προγράμματα «τρέχουν» σε όλη την Ελλάδα από τη ΔΥΠΑ. Αφορούν την πρόσληψη 24.500 ανέργων με επιδότηση έως και 100%!

Επτά προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για 24.500 άτομα «τρέχουν» από τη ΔΥΠΑ καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέργων σε ολόκληρη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης που φτάνουν έως το 100% του κόστους και με συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά και να επωφεληθούν, έχοντας όμως συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις του gov.gr.

Με την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να προχωρήσουν και στον προσδιορισμό του αριθμού των θέσεων, των ειδικοτήτων και των απαιτούμενων προσόντων.

Προϋποθέσεις

H ΔΥΠΑ στη συνέχεια ελέγχει αν η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης στην επιχείρηση, η οποία με τη σειρά της επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προχωρεί σε πρόσληψη.

Τα προγράμματα που «τρέχουν» είναι:

– Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 7.800.
– Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) για 7 μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 2.500.
– Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 6.800.
– Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαίως για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 3.000.
– Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και στις γυναίκες, για την πρόσληψη ανέργων όλων των ηλικιών. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 3.600.
– Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη ανέργων 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 500.
– Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-30 ετών στη βόρεια Εύβοια, με 100% επιδότηση. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει απευθείας στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) για 7 μήνες. Οι διαθέσιμες θέσεις ανέρχονται στις 300.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού κλειδώνει η τιμή – Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας: Έχασαν τον ύπνο τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας