23:36 Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Προς προσάρτηση στην Ρωσία οδεύει ολοταχώς η Υπερδνειστερία

Προς προσάρτηση στην Ρωσία οδεύει ολοταχώς η Υπερδνειστερία

Η Υπερδνειστερία, η φιλορωσική αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, ενδέχεται να ζητήσει ή να οργανώσει δημοψήφισμα για την προσάρτησή της στη Ρωσία σε ένα Συνέδριο Αντιπροσώπων της Υπερδνειστερίας που προγραμματίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου.

Το πρόσχημα θα ήταν η υποτιθέμενη ανάγκη προστασίας των Ρώσων πολιτών και «συμπατριωτών» στην Υπερδνειστερία από απειλές από τη Μολδαβία ή το ΝΑΤΟ ή και τα δύο.

Ο πληθυσμός της Υπερδνειστερίας, που κήρυξε παράνομα την ανεξαρτησία της το 1990, είναι περίπου 470.000 άτομα. Περίπου 1.500 Ρώσοι στρατιώτες σταθμεύουν εδώ.

Το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου λέει: Το Κρεμλίνο διεξάγει επιχειρήσεις πληροφοριών σε βάρος της Μολδαβίας πολύ παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσε η Μόσχα πριν από τις εισβολές της στην Ουκρανία το 2014 και το 2022.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν θα μπορούσε, στην πιο επικίνδυνη πορεία δράσης, να κηρύξει την προσάρτηση της Υπερδνειστερίας από τη Ρωσία κατά την προγραμματισμένη ομιλία του στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 29 Φεβρουαρίου, αν και αυτό φαίνεται απίθανο, λέει το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερδνειστερία, το κράτος φάντασμα που…ανάβει φωτιές στην Ουκρανία!

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία θα επιτεθεί στην Υπερδνειστερία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας