20:48 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Περισσότεροι θάνατοι από τον πόλεμο στο Βιετνάμ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Περισσότεροι θάνατοι από τον πόλεμο στο Βιετνάμ

Ο αριθμός των θανάτων μέσα σε δυο μήνες πανδημίας στις ΗΠΑ, ξεπέρασε εκείνον των Αμερικανών στρατιωτικών που πέθαναν στις δύο δεκαετίες του πολέμου στο Βιετνάμ, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σχετικά Άρθρα:

Νέα Υόρκη ή Νέα Ουχάν; Έλληνας φοιτητής περιγράφει τη ζωή στο Μανχάταν

Νέα Υόρκη ή Νέα Ουχάν; Έλληνας φοιτητής περιγράφει τη ζωή στο Μανχάταν

Συνολικά 58.365 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας από κάθε άλλη στον πλανήτη.

Συνολικά 58.220 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1955-1975), κατά τον επίσημο απολογισμό των αρχείων του κράτους.

Αν και δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση ανάμεσα σε αυτές δύο κρίσεις, το όριο αυτό ζυγίζει πολύ στο πεδίο του συμβολισμού, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ θεωρείται ένα από τα πιο βαριά τραύματα στον συλλογικό ψυχισμό των Αμερικανών τον 20ο αιώνα.

Νωρίτερα την Τρίτη στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

 

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας