19:32 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι σκότωσαν τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι σκότωσαν τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας δημοσίευσε η Μόσχα, προσπαθώντας να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι τον σκότωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατου βομβαρδισμού στο αρχηγείο του στόλου στη Σεβαστούπολη.

Στο βίντεο, ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Βίκτορ Σοκόλοφ φαίνεται να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε γυρίστηκε το βίντεο. Το υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η τηλεδιάσκεψη έγινε την Τρίτη.

Εχθές το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ο Σοκόλοφ και 33 ακόμη αξιωματικοί σκοτώθηκαν κατά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου την Κριμαία, στην πόλη της Σεβαστούπολης.

Σε διευκρινήσεις οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι «οι διαθέσιμες πηγές δήλωσαν ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Πολλές [σοροί] δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

Το οκτάλεπτο βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει μια συνεδρίαση στην οποία ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός, Σεργκέι Σόιγκου φαίνεται να συνομιλεί με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Στο βίντεο εμφανίζονται και οι διοικητές των πέντε στόλων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του Σοκόλοφ. Κανένας από τους διοικητές δεν μίλησε.

Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποίησε το BBC δείχνει ταύτιση μεταξύ άλλων φωτογραφιών του Σοκόλοφ και του άνδρα που εμφανίζεται στο τελευταίο βίντεο, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για αυτόν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας