23:53 Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ρίτα Μωραϊτάκη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής: "Η περιφέρεια να έλθει πιο κοντά στον πολίτη"

Ρίτα Μωραϊτάκη - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής: "Η περιφέρεια να έλθει πιο κοντά στον πολίτη"

Το όραμά της για την Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει στο ereportaz.gr   η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον κεντρικό τομέα της Αττικής.

Σήμερα υπηρετεί – αυτό είναι το ρήμα που επέλεξε για την θέση εργασίας της – ως Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία, ενός φορέα που έχει ως αντικείμενο την πιστοποίηση ολοκληρωμένων συστημάτων ποιότητας αλλά και τον ποιοτικό έλεγχο επιμέρους ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη πρώην βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πέτρο Κουσουλό η κ. Μωραϊτάκη επισήμανε ότι “θα ήθελε την περιφέρεια πιο κοντά στον πολίτη”, προσθέτοντας όμως ότι για να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα «χρειάζονται συνεργασίες από όπου και να είσαι».

Όπως είπε, έχει πολύχρονη εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από το 2006 που είχε κατέβει με τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη. Διετέλεσε πρόεδρος στο 1ο διαμέρισμα καθώς και στα σχολεία του δήμου Αθηναίων κάτι που αγάπησε όπως είπε πάρα πολύ.

“Αγαπάω τους πολίτες, αγαπάω τον κόσμο, θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ βάσει της εμπειρίας μου. Θεωρώ ότι αξίζει να βγω και να στηρίξω τους πολίτες, μέσα από την ικανότητα μου από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, όσο και από το φιλανθρωπικό και εθελοντικό μου έργο. Η ίδια επισήμανε την αγάπη της για τα παιδιά:  Θέλω να τα στηρίζω και όπου βρεθώ να είμαι η Ρίτα της προσφοράς, η Ρίτα που αγαπάει, που ξέρει να δουλεύει και να αγωνίζεται για να φέρει αποτέλεσμα.

Η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού επισήμανε ότι συζητώντας με πολίτες της λένε ότι αναγνωρίζουν την αξία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής:  “Οι πολίτες αγαπάνε τον Νίκο Χαρδαλιά,  θυμούνται πώς στάθηκε στην εποχή της πανδημίας αλλά και όταν ήταν στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.  Έχει δώσει και εκείνος τον εαυτό του για τον συνάνθρωπο.”

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής τόνισε ότι αυτό που θέλει να αλλάξει σε αυτές τις εκλογές  είναι να βγουν άνθρωποι αξίας που να μην κλείνουν τις πόρτες ο ένας τον άλλο και να θέλουν να προσφέρουν στα κοινά.

“Μου αρέσει να είμαι με τους ανθρώπους, δεν έρχομαι από ψηλά να πάρω μία καρέκλα και να μείνω εκεί. Έρχομαι από την κοινωνία.

Αναφερόμενη στα βασικά προβλήματα του κεντρικού τομέα Αττικής στάθηκε στην ανάγκη οι πολίτες να μπορούν να έχουν δημόσια περίθαλψη κατ’ οίκον, να υπάρχει άμεση επέμβαση της πολιτικής προστασίας κ.α.

Για μένα τα ζητήματα πολιτισμού, παιδείας και η αρωγή στον συνάνθρωπο είναι προτεραιότητα» επισήμανε.

Η ίδια  έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα που όποιος θέλει μπορεί να την επισκεφθεί το “Πες το στη Ρίτα” έτσι ώστε να μαθαίνει από τους πολίτες για τα προβλήματα όλων των δήμων: “Αυτό μου αρέσει, να γνωρίζω τους πολίτες. Άλλωστε αυτό έκανα και στις εκλογές. Βγήκα να γνωρίσω τον κόσμο, να γνωρίσω τους ανθρώπους. Πήγα σε όλους τους δήμους για να δω και τα προβλήματα από κοντά” τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού: “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος”

Θάνος Ασκητής – Ρίτα Μωραϊτάκη: Εκδήλωση για την πρωτοβάθμια υγεία – Οι άξονες του προγράμματος υγείας «πόρτα πόρτα»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας