17:07 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Tζο Μπάιντεν: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Tζο Μπάιντεν: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζουμε πως το το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένα μόνιμο παγκόσμιο δικαστήριο που έχει την εξουσία να διώκει άτομα και ηγέτες για γενοκτονίαεγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Ιδρύθηκε το 2002, έπειτα από μια δεκαετία και πλέον προσπαθειών για τη δημιουργία ενός οργάνου που θα μπορούσε να καταστήσει τους πολιτικούς ηγέτες υπεύθυνους για τις φρικαλεότητες. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πίεζαν όλο και περισσότερο για τη δημιουργία του, μετά τον πόλεμο των 78 ημερών στη Γιουγκοσλαβία και τη γενοκτονία της Ρουάντα. Με έδρα τη Χάγη, έχει επικυρωθεί από 124 χώρες, ενώ το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν έχουν επικυρώσει τη συνθήκη.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA Oυίλιαμς Μπερνς θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταλμα σύλληψης για τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ σχεδιάζει να εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους ανώτερους Ρώσους διοικητές Κομπιλάς και Σοκολόφ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας